Focus-wtv lanceert DIGITEXT

zondag 5 oktober 2008

Vanaf vandaag (5 oktober 2008) lanceren Focus en WTV, de twee West-Vlaamse regionale televisiezenders, een nieuw razendsnel en up-to-date medium boordevol regionale informatie, speciaal voor alle digitale Telenet-kijkers: digitext via Telenet Digital TV. Niet toevallig vond deze lancering plaats op Open Bedrijvendag, een dag die in het teken stond van technologische innovatie.

Focu

s en WTV treden daarmee in de voetsporen van RTV (Regionale Zender in de Regio Kempen / Mechelen), die in september de eerste regionale zender was om dit platform aan te bieden. Samen zijn deze zenders de enige in Vlaanderen die video on demand beelden aanbieden vanuit digitext.

Digitext van Focus-WTV is een platform dat de kijkers de mogelijkheid biedt om op een snelle en eenvoudige manier het meest actuele nieuws van West-Vlaanderen op de voet te volgen. Kijkers kunnen informatie opvragen over de programma's van Focus-WTV en op een vlottere manier programma's opvragen via Regionaal la Carte.

Verder blijft het jobaanbod van West@Work dankzij digitext permanent toegankelijk, en kunnen de kijkers ook fragmenten van het mode-event Tendens Fashion '08 opvragen.

Digitext van Focus-WTV kwam tot stand i.s.m. technologiepartner Androme uit Diepenbeek.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers