Euro 2008 mogelijk niet op Belgische televisie

zondag 2 december 2007

De kans bestaat dat het EK voetbal 2008 niet op de Belgische televisie uitgezonden zal worden. De rechten van het toernooi, dat komende zomer in Zwitserland en Oostenrijk gespeeld zal worden, zijn immers nog altijd niet verkocht.

S


portfive, het bureau dat de rechten voor het EK verkoopt, heeft nog steeds geen overeenkomst afgesloten met een Belgische zender. Langs Vlaamse zijde tonen enkel VTM en VT4 interesse, maar het bod van de twee commercile zenders kon Sportfive niet overtuigen. VRT deed zelfs niet eens een bod. De openbare omroep kampt al een tijdje met budgetproblemen en concentreert zich liever op het behoud van het Belgische voetbal.

VTM en VT4 deden wel een bod, maar dat was onvoldoende. De twee commercile zenders zouden eventueel samen een bod kunnen doen, maar dat wordt utgesloten. VTM en VT4 werkten samen voor het WK 2006, maar organisatorisch bleek dat geen succes.

Als VTM noch VT4 Sportfive kan overtuigen, komt het EK dus niet op het scherm in Belgi. Ook in Walloni werd er nog geen overeenkomst bereikt. Het feit dat de Rode Duivels het EK misten, speelt daarin ongetwijfeld een grote rol.

Gelukkig voor de voetbalfans is er nog de NOS. De Nederlandse publieke omroep brengt het EK wl op het scherm. Ook de BBC en de ARD zullen verslag uitbrengen van het toernooi.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers