'Emma': de moordenaar is de boekhouder

donderdag 28 juni 2007

Vanavond, donderdag 28 juni zendt En met aflevering 103 de allerlaatste aflevering van Emma uit. Zo komt er een eind aan de eerste telenovelle op de Vlaamse televisie. Sinds gisteren weten we eindelijk ook met zekerheid wie de moord op Marc Jacobs heeft begaan: het was Ignace, de boekhouder.

H


ij bleek twee motieven te hebben: Marc had op die fatale 16 december 2006 de fraude van Ignace ontdekt, maar vooral: hij had Ignace verzekerd dat hij z'n dochter Emma nooit zou kunnen krijgen. Dat deed bij Ignace de stoppen doorslaan; hij sloeg Marc bewusteloos, zette z'n wagen in drive, en liet hem in het dok rijden. In aflevering 102 kreeg de kijker alles van A tot Z in flashback te zien.

Zo komt er ook een eind aan de vele theorien die nu al maanden op het internet de ronde doen - de ene al gezochter dan de andere. We willen u de meest populaire niet onthouden:
- "de lesbische Sam die veel van motors en auto's weet, heeft het gedaan, uit wraak omdat Marc Jacobs haar eerste lief heeft afgepakt."
- "eindredactrice Babs, op zoek naar een spermadonor, was zwanger van Marc en heeft van hem een gedwongen abortus moeten ondergaan, daarom heeft zij hem vermoord."
- "het was zelfmoord, Antennebaas Philippe heeft Marc dronken de dood in gejaagd omdat hij verliefd is op Myra, en omdat hij zich wilde wreken voor wat Marc Birsen had aangedaan."

Maar echte trouwe kijkers wisten het al wel: het was Ignace, die zich de laatste weken heeft ontpopt tot een echte freak. De boekhouder van NV Antenne bleek een gevaarlijke psychopaat te zijn. Wie op internet de Emma-spelletjes meespeelde, wist het trouwens al eerder dan andere kijkers. Ignace heeft het dan ook de laatste weken zwaar te verduren gekregen op z'n blog "Freak", "pervert", "ge zijt rijp voor het gesticht", "zoek hulp voor het te laat is".

En hiermee blijkt dat de man over wie in het begin van de reeks geschreven werd, "Van Ignace kon je van meet af aan met absolute zekerheid zeggen dat hij nooit een vlieg kwaad zal doen, al duurt Emma tot in het jaar 2050.", de moordenaar is.

De reeks Emma heeft een trouw kijkerspubliek bereikt. Sinds half mei stijgt het marktaandeel gestaag en haalt de reeks weekgemiddelden van bijna 25%, met uitschieters tot 30,1%. De waardering van de reeks zit eveneens goed, met cijfers rond de 8.0. En de reeks is ook bij jonge mensen en zelfs bij mensen die geen televisie hebben populair dankzij de downloads.

Voor wie graag spelletjes speelt: ook na de reeks blijven de Emma-spellen online.

'Emma, de ontknoping': donderdag 28 juni om 21.35 uur op En.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers