Elf nieuwe titels in het najaar van Eén

dinsdag 6 augustus 2013

In Leuven heeft Eén dinsdag de nieuwe najaarsprogrammering voorgesteld. De zender bouwt voort op het succes van de vele sterkhouders, maar zal ook elf nieuwe titels lanceren. Daarbij opnieuw een prominente rol voor fictie en docureeksen, twee genres die al jaren de fundamenten van de zender vormen.

Eén is alvast tevreden over het voorbije televisieseizoen, van september 2012 tot mei 2013, zo zegt netmanager Jean Philip De Tender: 'Het voorbije televisieseizoen was er een met verschillende uitdagingen, maar we zijn gewoon onze eigen koers blijven varen en met veel goesting televisie blijven maken. We hebben daarbij alle kansen gegrepen die op onze weg lagen. Zo hebben we heel wat nieuwe titels gelanceerd en nieuwe afspraken met de kijker gemaakt. Die kijker heeft dat op prijs gesteld: tegenover dezelfde periode van vorig jaar verliezen we weliswaar enkele procenten aan kleinere zenders, maar het marktaandeel blijft bijzonder hoog. Zo gingen we van 33,0 procent naar 30,5 procent over 24 uur en van 36,0 procent naar 33,7 procent in primetime (van september 2012 tot en met mei 2013). Eén blijft daarmee de uitgesproken marktleider; een erkenning van de kijkers waar we natuurlijk heel blij mee zijn.'

Nieuwe fictiereeksen
Dit najaar blijft Eén verder inzetten op het behouden van de vele kijkers. Zo is er bijvoorbeeld nieuwe fictie met 'Albert II', over het koningshuis en gebaseerd op historische feiten. Na afloop daarvan start op Eén 'De Ridder', de nieuwe langlopende serie met in de hoofdrol Clara Cleymans als beginnend openbaar aanklager. En voor de traditionele midweekfictie op woensdag staat 'Eigen Kweek' op het programma, met ondermeer Sien Eggers, over een familie aardappeltelers die het over een andere boeg gooit.

Nieuwe docureeksen
Docureeksen zijn er dit najaar ook op Eén. Zo is er 'Missie Mosanga', een programma van productiehuis Geronimo, dat enkele jonge Vlaamse hulpverleners volgt die een handje toesteken in een Congolees ziekenhuis. En er is ook het ontwapenende 'Bye Bye Mama' waarin twee gezonde Kempenzonen hun knusse hotel mama achterlaten en acht maanden de wereld rondtrekken, mét de camera in hun kielzog. Het voorstukje deed alvast vermoeden dat dit wel eens hilarische televisie zou kunnen worden. Later op het najaar is er ook nog de nieuwe reeks van Lieve Blancquaert, 'Birth Day', waarin de fotografe de wereld rondreist en op de meest uiteenlopende plaatsen geboortes meemaakt.

Ook Tom Waes is terug. Want vanaf dinsdag 3 september is er 'Reizen Waes'. In dit programma gaat hij op reis naar de meest onwaarschijnlijke plekken. En Waes zou Waes niet zijn mocht hij niet hier en daar een straffe uitdaging meepikken... In 2014 is Tom Waes trouwens ook te zien op Eén (én op VTM). Want dan is er het nu al veelbesproken 'Wauters vs. Waes'. Maar daarover volgt later ongetwijfeld meer informatie.

Nieuwe amusementsprogramma's
Qua amusement is er ook wat nieuws onder de zon. Zo is er elke zaterdag 'Sing That Song', de opgefriste versie van 'De Notenclub' met presentator Peter Van de Veire. Die wordt daarna afgelost door Luc Appermont en een nieuwe reeks van 'Vroeger of Later'. Maar 2013, dat betekent ook 60 jaar televisie. Daarom trekt Ben Roelants vanaf september op reis doorheen de geschiedenis van de Vlaamse televisie in 'De Televisieroute'. Hij doet dat in de meest legendarische wagen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis: de Amphicar van kapitein Zeppos.

Vertrouwde titels keren terug
Ook heel wat programma's krijgen dit jaar een nieuwe reeks afleveringen. Zo komen onder anderen terug: 'Beroepen zonder Grenzen', Twee tot de Zesde Macht', 'Het Perfecte Koppel' en 'Vroeger of Later'. Maar ook de vaste waarden blijven trouw op post, vooral dan in de zogenaamde access to prime time keren bekende titels terug. Jeroen Meus begint het seizoen in vakantiestemming en kookt vanaf 26 augustus twee weken lang aan onze kust. 'Dagelijkse Kost' wordt voor de gelegenheid twee weken omgedoopt tot 'Dagelijkse Kust'. Ben Crabbé presenteert dit najaar het twintigste seizoen van 'Blokken' en na 'Het Journaal' pakt 'Iedereen Beroemd' uit met nieuwe rubrieken zoals Bestemming Tarifa, De postbode en Brecht zoekt werk. Of Luc Bomans de aanval van eind vorig seizoen heeft overleefd zien de kijkers in het negentiende seizoen van 'Thuis'. En om halftien zijn Tomas De Soete en Freek Braeckman paraat in Antwerpen voor het tweede seizoen van 'Café Corsari'.

Wanneer Tomas De Soete en Freek Braeckman in december de deuren van 'Café Corsari' enkele weken achter zich toetrekken voor een welverdiende vakantie, pakt Eén ten slotte uit met een gloednieuw showprogramma van maandag tot en met donderdag om halftien. Daarover konden vandaag nog geen details gegeven worden. Eva Daeleman krijgt dan weer een nieuw lifestyleprogramma, waarbij ze zich laat omringen door diverse experts, waaronder Wim Ballieu.

Meer info over alle nieuwe en terugkerende programma's lees je in de komende dagen en weken uiteraard op TVvisie.



DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
najaaropéén

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

Wat is tantra? Ook Axel wist het niet voor hij vertrok. Nog meer dan anders betreedt hij hier het onbekende. Eén ding is zeker: hij is emotioneel nog nooit zo diep gegaan. In deze aflevering komt Axel zichzelf helemaal tegen op verschillende vlakken. Met de nodige scepsis vertrekt hij naar de retraite in de Ardennen, maar hij keert terug naar Antwerpen als een compleet ander mens.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:30
    Dagelijkse kost
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 23:45
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 00:15
    Familie
    05:30
    Geen uitzending
  • 00:05
    Ambulance
    02:30
    Geen uitzending
  • 00:25
    Mayans M.C.
    09:00
    Geen uitzending
  • 00:15
    Walker, Texas Ranger
    09:10
    Geen uitzending
  • 00:05
    The X-Files
    15:50
    Married ... With Children
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:30
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 00:30
    Friends
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:50
    Hawaii Five-0
    02:15
    Backroad Truckers
  • 00:20
    Dating: No Filter
    02:20
    Geen uitzending
  • 00:20
    Castle
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:25
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 00:38
    De ambachter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 00:30
    Winters Grillen
    02:00
    Roger van Damme: Bakken
  • 00:30
    MotoGP
    03:35
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 00:10
    Murdoch Mysteries
    02:30
    Grantchester
  • 23:50
    Op1
    02:15
    NOS Journaal
  • 00:35
    Ongehoord Nieuws
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 00:20
    Sophie & Jeroen
    02:01
    Schiffmacher's Legacy