Eleven Sports, RTBF en VRT samen voor EK Hockey in Antwerpen

dinsdag 16 juli 2019

Eleven Sports, RTBF en VRT bundelen de krachten voor een maximale 'covering' van het EK Hockey dat volgende maand in Antwerpen plaatsvindt.

Op het EK, dat van 16 tot 25 wordt gespeeld, komen de acht sterkste mannen- en vrouwenploegen van Europa in actie, waaronder onze Red Lions en onze Red Panthers.


Door hun successen hebben de Lions en de Panthers het ganse land achter zich gekregen, net zoals dat vorige zomer het geval was met onze Rode Duivels. Om de hockeyfans maximaal te laten genieten van het komende EK, en meer in het bijzonder van de wedstrijden van de Belgen, heeft Eleven Sports, rechtenhouder van het toernooi, een samenwerking met de VRT en de RTBF opgezet.

Voor eigen volk starten de Belgen, zowel de Lions als de Panthers, het Europees Kampioenschap als favoriet. Op het vorige EK (2017) in Amstelveen, haalden zowel de mannen- als de vrouwenploeg de finale. Daarin moesten ze beiden echter de duimen leggen voor Nederland.

Sindsdien zijn onze mannen aan een steile opmars bezig. Vorig jaar werden ze wereldkampioen in India. De Red Lions zijn dan ook de absolute topfavoriet om deze zomer voor het eerst in de geschiedenis van het Belgisch hockey Europees Kampioen te worden. Bovendien zijn de Belgen uit op revanche nadat ze recent de finale van de Pro league verloren van Australië. Daardoor moesten ze ook de eerste plaats op de wereldranglijst afstaan.

En ook de Red Panthers gaat het voor de wind. Na een sterke Pro League doken de Belgische vrouwen de top-10 van de wereld binnen. Ook zij willen zich in Antwerpen erg graag tonen en ambiëren resoluut een finaleplaats.

De Red Lions openen vrijdag 16 augustus om 20.30 uur het toernooi tegen Spanje. De dag nadien beginnen de Red Panthers eraan met een topaffiche tegen Nederland. De finales worden op zaterdag 24 augustus (mannen) en op zondag 25 augustus (vrouwen) gespeeld.

Eleven Sports zal op zijn TV-kanalen alle wedstrijden van het toernooi uitzenden, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. De wedstrijden van de Red Lions en van de Red Panthers, alsook de halve finales en de finales, zullen bovendien te zien zijn op de VRT en de RTBF en dus voor iedereen toegankelijk.

De wedstrijden van de Belgen zullen ook live gestreamd worden op de Facebookpagina van Eleven Sports.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hostess Sydney moet tijdens een van haar vluchten zorgen voor de achtjarige Leah die alleen naar Chicago vliegt. Nadat Leah veilig is afgezet bij haar vader, Jonathan, vindt Sydney een pakketje dat het meisje achtergelaten heeft. Sydney bezorgt het cadeau terug aan Leah en wordt uitgenodigd mee te doen met enkele leuke kerstfestiviteiten van het gezin. Wanneer Sydney haar vlucht mist, zit ze een paar dagen vast. Leah en Jonathan nodigen haar uit om de vakantie met hen door te brengen.

'Christmas Connection', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers