En verspreidt eerste beelden van komische fictiereeks 'Geub'

dinsdag 19 maart 2019
Foto: Eén/VRT - © Woestijnvis 2019

En verspreidt vandaag via sociale media en een.be de allereerste beelden van de achtdelige fictiereeks 'Geub', dit najaar te zien op En. Geub is het resultaat van opnieuw een succesvolle samenwerking tussen Belgi en Nederland.

In deze nieuwe reeks gaat de vrouw van een fictieve Philippe Geubels (Philippe Geubels) ervandoor met de dertig jaar oudere charismatische Nederlander William Van Bronkhorst (Derek De Lint). Naast pensioengerechtigd, is William ook een bijna té sympathieke man die onmogelijk kwaad te krijgen lijkt. Al houdt dat Philippe niet tegen om geregeld toch eens een poging te ondernemen.


Diep vernederd en depressief, valt Vlaanderens populairste komiek terug op zijn moeder Sonja (Vera Van Dooren), die hem bijstaat met raad en wasmanden vol gestreken goed. Verder bestaat Philippes entourage uit zijn vaste technicus Dikke Dirk (Flor Decleir) en zijn beste vriend Pannenkoek (Joris Hessels). Zij doen wat ze kunnen om Philippe terug vrolijk te krijgen, maar veel is dat helaas niet.

Ook manager Johnny Braeckman (Jonas Geirnaert) lijdt onder Philippes liefdesverdriet. Door alle persoonlijke tegenslagen begint de carrière van Philippe te haperen en Johnny doet er alles aan om zijn goudhaantje terug een beetje op te blinken.

Of het ooit goed komt met zijn ex en zijn carrière, blijft doorheen de reeks koffiedik kijken. Tussen de huilbuien door, beseft Philippe echter wel dat hij na twaalf jaar huwelijk eindelijk nog eens van het vrijgezellenleven kan profiteren. Die pogingen verlopen helaas een pak minder vlot dan hij en zijn entourage hadden gehoopt.

Philippe Geubels vertolkt vanzelfsprekend de hoofdrol in 'Geub'. De Nederlandse acteur Derek De Lint speelt William, de charmante tegenpool van Philippe. Jonas Geirnaert leent zijn (gruwelijk gecoiffeerde) kop en zijn komisch talent voor de rol van manager. Moeder en vrouw worden gespeeld door Vera Van Dooren en Kyoko Scholiers. In de rol van Dikke Dirk en Pannenkoek schitteren Flor Decleir en Joris Hessels. Bijrollen zijn weggelegd voor Erik Van Looy, Ellen Petri, Carry Goossens, de woordvoerder van 'De Ideale Wereld', Roger De Vlaeminck, Sam van 'De Kotmadam', Julie Mahieu en Tom Boonen.

Jan Dircksens, Jan Reymen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders schreven samen het scenario. De regie is in handen van Mathias De Neve en Philippe Geubels zorgt voor het droogkomische millimeterwerk. 'Geub' wordt geproduceerd door Woestijnvis en Eén, in samenwerking met Pretpraters.

'Geub' is dit najaar te zien op Eén. De reeks zal vanaf 5 april volledig beschikbaar zijn op Play en Play More van Telenet. In Nederland wordt Geub vanaf half april uitgezonden door RTL Nederland en zal daar ook beschikbaar zijn op Videoland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' - Koen (Andy Peelman) en politiehond Barry in 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

Terwijl de buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. De agenten gaan op onderzoek, maar staan voor een raadsel.

'De Buurtpolitie: De Tunnel', film uit 2017 met oa. Andy Peelman, om 20.25 uur op VTM.

Dossiers