En start met opnames van nieuwe psychologische roadthriller 'GR5'

dinsdag 7 mei 2019
Foto: Eén - © VRT/Joris Mertens 2019

Op 8 mei start En met de opnames van de nieuwe, psychologische roadthriller 'GR5', met in de hoofdrollen onder andere Boris Van Severen, Lucas Van den Eynde en Violet Braeckman, in een regie van Jan Matthys.

'GR5' draait rond vier twintigers die samen het Grote Routepad 5 afstappen, ter herdenking van hun vriendin Lisa. De tocht zal hen voorgoed veranderen: de zware fysieke inspanning en onderlinge spanningen leiden voor iedereen tot een confrontatie met zichzelf, en een zoektocht naar de waarheid achter Lisa's verdwijning.


Lisa legde vijf jaar geleden de GR5 alleen af en verdween plots tijdens de tocht. Het raadsel van haar verdwijning is nooit uitgeklaard. Wat is er met haar gebeurd? Had ze een ongeluk? Stapte ze zelf uit het leven? Of werd haar iets aangedaan? De laatste woorden in haar dagboek bevestigen een wanhoopsdaad. Nu leggen haar vrienden Zoë, Michiel en Ylena diezelfde tocht af, van de Noordzee over de Ardennen, de Vogezen en de Franse Alpen tot de Rivièra, om Lisa te herdenken. Allen hopen zo hun verwerkingsproces te kunnen afsluiten, maar ieder heeft een eigen reden om mee op tocht te gaan.

Ook Piet, de vader van Lisa, besluit op het laatste moment mee te gaan. Hij wil onderweg nog een laatste keer uitzoeken wat er met zijn dochter gebeurd is. En Piet is niet de enige die ongevraagd aansluit... Bart, de partner van Ylena, volgt onverwacht enkele etappes van de tocht. Met het dagboek van Lisa en nieuwe getuigenissen hopen de reisgenoten de puzzel te kunnen leggen en Lisa – dood of levend – terug te vinden.

De hoofdrollen in 'GR5' worden gespeeld door Boris Van Severen ('Over Water', 'Belgica', 'De 16'), Violet Braeckman ('Salamander', 'Over Water'), Saïd Boumazoughe ('Patser'), Laurian Callebaut, Indra Cauwels en verder ook Lucas Van den Eynde ('Van Vlees en Bloed', 'Salamander', 'Met Man en Macht'), Viv Van Dingenen ('Witse', 'Thuis') en Michai Geyzen ('Girl', 'Professor T.').

De reeks wordt geregisseerd door Jan Matthys ('Quiz me Quick', 'In Vlaamse Velden', 'The Last Kingdom'), die na een aantal succesvolle internationale producties weer in eigen land is. Het concept en het scenario is van Gert Goovaerts en Lynnsey Peeters ('Tom & Harry'). 'GR5' wordt geproduceerd door Zodiak Belgium.

Regisseur Jan Matthys: 'Uit ervaring weet ik dat 'op tocht' zijn een soort innerlijk kompas kan triggeren. Vroeg of laat worden we geconfronteerd met onze innerlijke knoop. We staan dan voor de keuze: durven we ernaar kijken, of lopen we er omheen? Vinden we de moed om hem te ontwarren?'

De opnames van 'GR5' lopen van 8 mei tot eind oktober. Het uitzendmoment wordt later gecommuniceerd.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met n poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpingun, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers