Eén-serie 'It's Showtime' binnenkort in première bij Telenet

dinsdag 23 mei 2017

De nieuwe tiendelige humoristische fictiereeks 'It's Showtime' vertelt het verhaal van Kenny, een 22-jarige jongeman die het koste wat het kost wil maken in de showbizzwereld. Zijn grote probleem is echter dat hij absoluut niet beschikt over talent.

Kenny's familie is echter al fan en nu is het de beurt aan de wereld.


Kenny, vertolkt door Stijn Steyaert, is de spilfiguur van de reeks en van de volkse maar liefdevolle familie De Rouck, die hem overal vergezelt. Met zijn onbegrensde ambitie wil hij alles uitproberen: zingen, dansen, goochelen, vuurspuwen  en nog veel meer. Hij denkt echter niet verder dan de plaatselijke jaarmarkt, het schoolfeest of de braderie. Kenny verwart talent met de goesting om iets te betekenen in de showbizz. En dat ziet noch hij noch zijn familie in. Zij geloven rotsvast in zijn kunnen en beschouwen hem als een winnend loterijticket. De krampachtige pogingen van Kenny om door te breken, brengen hem en zijn familie vaak in grote problemen.

Naast Stijn Steyaert wordt de vader van Kenny ('ons pa'), een stugge man van weinig woorden, gespeeld door Bart De Pauw, Lies Pauwels is tante Daisy, de oudere zus van 'ons pa' en het kloppend hart van de familie. Ella-June Henrard geeft gestalte aan Rebecca, de stiefzus van Kenny. Zij is een mooi, lief en goedgelovig meisje.

Het scenario van 'It's Showtime' werd geschreven door Bart De Pauw.

Volgens Olivier Goris, de netmanager van Eén, is 'It's Showtime' een reeks die de klasse en het talent van Bart De Pauw ten volle uitstraalt met prachtige dialogen, personages waar je direct verliefd op wordt en met een verhaal dat je een warm hart en een brede glimlach bezorgt. 'Het is een typische Bart De Pauw-reeks met altijd nieuwe elementen. Hij slaagt er steeds in een komische reeks te brengen met toch een zekere vorm van ontroering erdoorheen', zo vertelt Goris.

Ook Telenet is ervan overtuigd dat kwalitatieve fictie enorm populair is bij de Vlaamse kijkers. Als Vlaamse distributeur wil Telenet dan ook meewerken aan het behoud van het huidige niveau van Vlaamse producties.

'It's Showtime' is een programma van Koeken Troef!, Telenet en Eén. Elke aflevering duurt 30 minuten en is vanaf donderdag 8 juni op Telenet via Play en Play More te bekijken. Eén zendt de serie uit vanaf januari 2018.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers