En-omroepster Yasmine overleden

donderdag 25 juni 2009

Zangeres, omroepster en televisiepresentatrice Yasmine is vandaag overleden. Ze heeft zelf beslist om uit het leven te stappen. Yasmine is 37 jaar geworden.

Y


asmine werd op 3 maart 1972 geboren als Hilde Rens. Ze begon haar tv-carrire bij vtm. Daar presenteerde ze onder andere 'De Super 50', 'Tien Om Te Zien' en 'Vlaanderen Boven'. In 1998 was ze n van de eerste gezichten van TMF en eind jaren '90 stapte ze over naar de VRT. Naast het gezicht van 'De Rode Loper' presenteerde ze ook het populaire 'Zo is er maar En'.

Maar naast haar tv-werk had ze ook een succesvolle muzikale carrire. Na een aantal commercile hits gooide ze over het andere boeg en scoorde ze opnieuw met onder andere 'Porselein', 'Meisjes aan de Macht' en 'Diep in Mij'. Nadien toerde ze ook nog rond met een theatershow rond de liedjes van Leonard Cohen.

Yasmine werd in Vlaanderen het icoon voor de holebi-beweging. Haar outing, ruim tien jaar geleden, werd toen nog als iets zeer moedig gezien. Haar eerste lange 'bekende' relatie had ze met radiopresentatrice Alexandra Potvin.

Maar het echte geluk vond ze naar eigen zeggen bij de winnares van het populaire VRT-programma 'De Mol'. In 2003 trouwde ze met Marianne Dupon. De voorbije maanden haalde ze echter het nieuws nadat haar relatie op de klippen liep. Het koppel had samen ook n dochtertje.

Yasmine had het zichtbaar moeilijk met deze breuk. Ze vermagerde zichtbaar en volgens vrienden was ze zeer depressief. Donderdagmiddag maakte ze een einde aan haar leven. Bij de VRT wordt zeer verslagen gereageerd op het nieuws. Ook haar collega-omroepster Geena Lisa is diep onder de indruk. 'Haar familie en vrienden hebben haar heel goed opgevangen, maar ze bleef achteruit gaan', aldus Geena Lisa in het radionieuws van de VRT.  

Het nieuws van haar overlijden kwam ook haar aan bij haar collega's van 'De Rode Loper'. Op hun website reageren zij op het plots overlijden: 'Hilde - want zo noemden wij haar - was een gewaardeerde, enthousiaste en sympathieke collega. Wij betreuren haar overlijden heel erg en zullen haar heel hard missen. Bij deze bieden we haar familie onze innige deelneming aan.' Als eerbetoon aan de presentatrice werd de uitzending van 'De Rode Loper' vanavond vervangen door een fragment uit haar laatste theatershow.

Bron: HLN/vtm.be/De Standaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Lees ook:
VRT-collega's aangeslagen na overlijden Yasmine

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hostess Sydney moet tijdens een van haar vluchten zorgen voor de achtjarige Leah die alleen naar Chicago vliegt. Nadat Leah veilig is afgezet bij haar vader, Jonathan, vindt Sydney een pakketje dat het meisje achtergelaten heeft. Sydney bezorgt het cadeau terug aan Leah en wordt uitgenodigd mee te doen met enkele leuke kerstfestiviteiten van het gezin. Wanneer Sydney haar vlucht mist, zit ze een paar dagen vast. Leah en Jonathan nodigen haar uit om de vakantie met hen door te brengen.

'Christmas Connection', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers