Eén brengt een vervolg op succesvolle docureeksen

zondag 10 augustus 2008

Eén programmeert dit najaar een pak docureeksen. Naast 'Dokters Van Morgen', 'Doodgraag Leven' en 'Voorbij De Grens' brengt Eén ook een vervolg op vroegere, succesvolle reeksen. Zo krijgen we twee nieuwe edities van 'Het Leven Zoals Het Is' en kunnen we de immobiliënmarkt volgen in 'Huis Te Koop'.

<


STRONG>'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven'

Zeven jaar na het faillissement van Sabena bruist de luchthaven van Zaventem van de activiteit: het is er drukker en hectischer dan ooit. In de vierde reeks van 'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven' maken we kennis met een aantal nieuwe 'personages' en zien we sterkhouders van vroeger terug.

Cady is check-in agente. Als klanten klagen omdat er iets fout gelopen is, zal zij het geweten hebben want Cady staat op de eerste rij. Meneer Adi is stationmanager van een Chinese luchtvaartmaatschappij. Hij probeert zijn klanten zo goed mogelijk te helpen en doet dat op zijn eigen, Chinese manier. Steven is veiligheidsverantwoordelijke. Hij gaat onder meer op zoek naar mensen die hun ticket met een valse kredietkaart betaalden.

Olivier is piloot maar in afwachting van een job werkt hij als check-in agent. Daarnaast zien we een aantal bekende gezichten terug: inspecteurs Evi en Dirk van de grenspolitie, luchthavencoördinatoren Nahalie, Sibylle en Katia van Brussels Airlines, bagageploegbaas Roger, fotograaf Tom, Rudi en Georges van de dienst verloren voorwerpen, redcap Johan natuurlijk en nog vele andere oude bekenden.

'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven' volgt later dit jaar op Eén.

'Het Leven Zoals Het Is: De Zoo'

Zebra Lindy is zwanger en ook okapi Jente moet bevallen. Er is een python vermist en een andere is gestorven. De dieren moeten worden gevoederd en gewassen, de gebouwen gekuist en hersteld, de aanplantingen verzorgd en netjes onderhouden. Kortom: het leven zoals het is in de Zoo van Antwerpen.

In een nieuwe reeks afleveringen van de succesvolle docuserie neemt Eén de kijker opnieuw mee naar Antwerpse dierentuin. De serie speelt zich grotendeels af achter de schermen van de Zoo, op plaatsen waar je als nieuwsgierige bezoeker in normale omstandigheden niet kan of mag komen. We volgen de verzorgers tijdens hun werk, maar ook ervoor en erna. En uiteraard leren we ook de dieren beter kennen.

Het is hoogzomer in de Zoo van Antwerpen en erg warm. De verzorgers proberen de dieren verkoeling te brengen met frisse douches en speciale ijslolly's. Het gloednieuwe reptielengebouw lekt en Ben is in alle staten. Laurent leeft elke dag tussen de exotische dieren, maar is aangenaam verrast als hij in een boom in de Zoo, midden in de stad, een doodgewone bonte specht ontdekt. Dieren zijn wereldburgers: Bert bereidt de tapir Niko voor op zijn verhuizing naar Rotterdam, Okapi Etana trekt naar Tsjechië en er komen drie Indische olifanten toe vanuit Calais. Maar ook de verzorgers kijken over de grenzen: Ben gaat naar Londen om er te leren omgaan met de geduchte komodovaranen.

'Het Leven Zoals Het Is: De Zoo' is er later dit jaar op Eén.

'Huis Te Koop'

Greta en Kris willen hun kasteel verkopen. Wie 2.5 miljoen euro op tafel legt, mag het hebben. Nicole zoekt na een vechtscheiding een nieuw huis, maar krijgt het oude moeilijk verkocht wegens het 'specifieke' interieur. Dat probleem speelt ook motorfreaks Mark en Renée parten: hun appartement lijkt wel een Harley Davidsonmuseum.

In de tweede reeks afleveringen van de succesvolle docuserie 'Huis Te Koop' maken we kennis met deze en andere mensen die een huis (ver)kopen, en anderen die daarbij betrokken zijn en er hun beroep van hebben gemaakt.

Jean-Pierre is gehandicapt als gevolg van een hersenletsel en zoekt samen met zijn vrouw Monique een ruimer huis in de buurt. Marianne verdient goed geld door huizen op te kopen bij openbare verkopen en die dan door te verkopen. Dat doen ook doe-hetzelvers Danny en Ronny, maar  zij specialiseren zich in 'krotten' die ze netjes opknappen en met veel winst weer verkopen. Ann wil met haar man Willy en ex-man Geert een bed & breakfast beginnen in de Ardennen: geen evidente combinatie. Patrick zoekt een kangoeroewoning voor zichzelf en zijn grootmoeder, en immoconsulente Linda zoekt een assistente omdat ze het veel te druk heeft.

Fred wil zijn restaurant 'De ultieme hallucinatie' in Brussel verkopen en is zelf verbaasd dat de inboedel alleen al volgens de schatter 3 miljoen euro waard is. De Belg en de baksteen in zijn maag, of het leven zoals het is op de immobiliënmarkt.

'Huis Te Koop' volgt later dit jaar op Eén.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Susan & Freek (VTM)

Vandaag staat het charmantste koppel uit Nederland centraal: Suzan & Freek. Bij hun vorige deelname in 2022 wisten ze menig Vlaams hart te veroveren en ook deze keer leggen ze hun ziel bloot. In ruil voor zoveel openheid krijgen ze wondermooie versies van hun nummers te horen die hen meermaals tot tranen toe weten te ontroeren.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:40
    Door de bomen
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 14:45
    Het betoverde dorp van Pinokkio
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:10
    Wittekerke
    05:30
    Geen uitzending
  • 13:55
    Blind getrouwd: Australië
    02:30
    Geen uitzending
  • 14:40
    A Murder to Remember
    09:00
    Geen uitzending
  • 14:15
    The Island with Bear Grylls
    09:10
    Geen uitzending
  • 14:40
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    The X-Files
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 14:20
    Friends
    04:50
    Geen uitzending
  • 14:40
    Neighbours: A New Chapter
    02:55
    Geen uitzending
  • 14:00
    Backroad Truckers
    02:55
    Geen uitzending
  • 14:20
    De Perfecte Verbouwing
    02:20
    Geen uitzending
  • 14:35
    Forensic Files II
    05:00
    Geen uitzending
  • 10:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 14:36
    Simple diy
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 14:30
    Guillaume's Paris
  • 13:15
    Eredivisie
    03:35
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 13:55
    The Madame Blanc Mysteries
    02:30
    Grantchester
  • 14:00
    NOS het vragenuurtje
    02:15
    NOS Journaal
  • 14:45
    Ik mis je
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 14:45
    Machtige Mike
    02:01
    Schiffmacher's Legacy