'Echte' Ferry Bouman meldt zich bij de politie

woensdag 26 juni 2019
Foto: Eén - © VRT 2018

Het lijkt een episode te zijn uit een nieuw seizoen van 'Undercover', maar dat is het allerminst. Eerder deze week heeft Janus Van Wesenbeeck zich gemeld bij de politie. Dat is de lang gezochte drugsbaron waarop het personage Ferry Bouman uit de En-reeks 'Undercover' is gebaseerd.

Pittig detail: Janus van Wesenbeeck stelde zich bij de politie voor als 'Ferry Bouman', het personage dat op hem is gebaseerd voor de populaire fictiereeks 'Undercover'. De familie van van Wesenbeeck maakte er nooit een geheim van dat ze niet zijn opgezet met 'Undercover'. Hun advocaat probeerde de serie nog tegen te houden, maar ving bot.


Het personage Ferry Bouman wordt vertolkt door Frank Lammers. De andere hoofdrollen zijn voor de Nederlandse Anna Drijver en 'onze' Tom Waes. Janus van Wesenbeeck blijft al enkele jaren uit handen van de politie. Het gerucht deed de ronde dat hij zich schuilhield in Paraguay. Maar nu wandelde hij dus doodleuk het politiekantoor van Eindhoven binnen en meldde zich daar aan met een verwijzing naar 'Undercover'. Na zijn ondervraging mocht de drugscrimineel trouwens weer beschikken. Afwachten nu of hij weer (of alsnog) onderduikt... Eén ding is zeker, dit hadden de scenarioschrijvers van 'Undercover' vermoedelijk zélf niet kunnen verzinnen.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers