Dit was de vuurdoop van radiozender Willy - VIDEO

vrijdag 11 oktober 2019
Sofie Engelen op Willy (foto: Willy - © DPG Media 2019)

Het is gebeurd... De eerste gitaarplaat is vanmorgen de digitale ether ingestuurd en daarmee is de nieuwe rockzender Willy een feit.

De lancering was ook meteen de vuurdoop voor Willy-stemmen Sofie Engelen, Iwein Segers, Stijn Meuris en Annelies Orye. Naast heel wat gitaarmuziek, nodigde Willy ook niemand minder dan Stef Kamil Carlens uit. Vanavond tussen 20.00 en 22.00 uur draait hij zijn meest favoriete platen voor luisteraars tijdens het blok 'Free Willy'.


Bekijk hier de vuurdoop van Willy-stemmen Sofie Engelen, Iwein Segers, Stijn Meuris en Annelies Orye:


'Startnoot' bij Morning Glory
Willy-luisteraars werden vanmorgen om 07.00 wakker met de stem van Sofie Engelen: 'Goedemorgen Willy’s! Dit is een historisch moment want ik mag nu, as we speak, de eerste woorden in de ether gooien van deze spiksplinternieuwe radiozender. De eerste plaat is er eentje ter ere van Willy Willy, helaas van ons heengegaan eerder dit jaar. Guy Swinnen zei: als die zender er komt, speel dan als eerste nummer Mott The Hoople met All the Young Dudes, zijn lijflied. Deze is voor jou Willy Willy'. En daarmee was de toon bij ‘Morning Glory’ gezet. Tijdens haar programma belde ze ook met mede-Willy Ruben Block.

Welkom in het Rijk der Rock
Nadien was het de beurt aan Iwein Segers, die op lyrische wijze zijn programma 'Rockrijk' opende: 'Welkom liefhebbers bij de opening van Rockrijk, het lintje wordt doorgeknipt door al onze rockhelden, dood en levend, rechtdoor of zwalpend, u vindt het hier allemaal. Ceremoniemeester is Joshua Homme, Josje voor de vrienden. Maar dat zou ik uiteraard nooit in zijn gezicht zeggen. Welkom!'. Als eerste nummer koos hij voor 'The Lost Art of Keeping A Secret' van Queens of The Stone Age, om nadien zijn favoriete plaat 'Feel The Pain' van Dinosaur Jr. te spelen.

Meurissey, de knipoog naar Morrissey
'Meurissey', zo heet het programma van Stijn Meuris op Willy. Een knipoog naar Morrissey, de zanger van de alternatieve eighties-rockgroep The Smiths. Stijn begon vandaag met veel plezier aan zijn programma: 'Donderdag, verwonderdag. En zaterdag is katerdag, maar vrijdag zijn we 'in love'... Verliefd op wat komen gaat! Twee uur lang goede muziek met passie, gedrevenheid en zonder Rihanna.'

Bij Willy heeft muziek elke dag het hoogste woord. Een vrijdag ziet er als volgt uit:

07.00 – 10.00: Morning Glory met Sofie Engelen
10.00 – 13.00: Rockrijk met Iwein Segers
13.00 – 15.00: Meurissey met Stijn Meuris
15.00 – 18.00: Vrienden van De Vrijdag met Annelies Orye
18.00 – 19.00: Gimme Shelter met Tim Van Aelst
19.00 – 20.00: The Best Songs In The World met Cedric Maes
20.00 – 22.00: Free Willy

Willy is het eerste digital only station dat zich richt op muziekliefhebbers onder het motto 'Music Matters'. Luister naar Willy via de website willy.radio, DAB+, het nieuwe Radioplayer-platform en via smartspeakers (commando: 'Hey Google, praat met Willy Radio'). Willy op de voet volgen? Dat kan via Willy’s Facebookpagina en Instagram.

Persbericht Willy
https://www.willy.radio/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers