Dit jaar kan je ook als vrijwilliger bijdragen aan De Warmste Week

woensdag 18 september 2019

Vanaf morgen woensdag 18 september is het nog drie maanden aftellen voor De Warmste Week 2019. In de week voor kerst, van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december, viert De Warmste Week de massale inzet van Vlaanderen in een grootse, verbindende mediaweek, met de steun van alle VRT-netten.

Morgen woensdag 18 september is ook het startschot voor alle Vlamingen om zich massaal in te zetten voor de goede doelen die hen persoonlijk raken. Dit jaar werden er maar liefst 2033 goede doelen - heel divers in hun thema en werking - door de Koning Boudewijnstichting goedgekeurd voor hun deelname aan 'De Warmste Week 2019'. Uit een bevraging van de Koning Boudewijnstichting bij de goede doelen van vorig jaar blijkt ook de belangrijke maatschappelijke impact van 'De Warmste Week'.


Koning Boudewijnstichting-enquête De Warmste Week 2018:

- 7 op 10 van de goede doelen vindt dat De Warmste Week een groot of zeer groot effect heeft op de vereniging.
- Voor 74% van de goede doelen neemt de naamsbekendheid toe dankzij De Warmste Week. - Daardoor stijgt voor 30% van hen het aantal schenkers, voor 16% van hen ook het aantal vrijwilligers dat zich gedurende het jaar aanmeldt.
- De helft van de goede doelen stelt een toegenomen aandacht vast voor hun doelstelling, thema of problematiek.

Gerrit Rauws, directeur Koning Boudewijnstichting: 'Dat zijn indrukwekkende cijfers. Ze tonen aan dat De Warmste Week voor de goede doelen veel meer betekent dan alleen maar extra financiële middelen. Dankzij De Warmste Week worden we ons meer bewust van de belangrijke maatschappelijke rol die deze Vlaamse verenigingen opnemen in de samenleving.'

Organiseer en registreer een actie
Iedereen die een geldinzamelingsactie gaat organiseren voor een van de 2033 goede doelen kan vanaf morgenochtend terecht op dewarmsteweek.be om zijn actie te registreren.

Help een goed doel als vrijwilliger
Naast een actie kan je een goed doel van De Warmste Week dit jaar ook steunen door er in december te gaan helpen als vrijwilliger. Het startschot voor het vrijwilligen bij de goede doelen van De Warmste Week geven we op donderdag 5 december - de internationale dag van de vrijwilliger.

Tussen donderdag 5 en dinsdag 24 december nodigen de goede doelen iedereen uit om bij hen te komen proeven van vrijwilligerswerk. Vanaf november kan je je inschrijven op dewarmsteweek.be om te kijken bij welk goed doel in jouw buurt je welkom bent om te helpen als vrijwilliger. Zo kan je kennismaken met de vrijwilligers in deze organisatie en het zinvol werk dat zij verrichten.

De Warmste Week wordt hiervoor bijgestaan door het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. Ze zijn het aanspreekpunt voor de goede doelen bij het opzetten van vrijwilligersprojecten voor De Warmste Week.

Eva Hambach, directeur Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk: 'Zonder vrijwilligers lukt het niet, zo simpel is het. Vrijwilligers nemen essentiële taken op in het verenigingsleven. Dat doet plezier, aan de vrijwilliger zelf, de organisatie waarvoor hij zich inzet en de samenleving in haar geheel. Vrijwilligerswerk straalt warmte af. Het doet daarom deugd dat De Warmste Week hen, terecht, in de spotlights plaatst. En wie de positieve vibes van vrijwilligerswerk eens zelf wil ondervinden, krijgt daarvoor een uitgelezen kans tijdens deze editie van De Warmste Week.'

Save the date
In de week voor kerst kan iedereen opnieuw massaal rondjes lopen voor zijn goed doel op de Warmathon. De vijfde editie van de Warmathon vindt plaats van woensdag 18 tot en met maandag 23 december. Meer nieuws op dinsdag 1 oktober.

DOSSIER: De Warmste Week 2019

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Joanna Lumley begint aan haar Zijderoute-avontuur in VenetiŽ, waar ze te weten komt hoe de reizen van de Venetiaanse held Marco Polo en de handelaars van de Zijderoute de groei van de stad hebben beÔnvloed. In AlbaniŽ wandelt ze langs de Via Egnatia, de weg die twee uithoeken van het Romeinse Rijk met elkaar verbond - Rome en Byzantium. Vervolgens gaat het richting Turkije, naar Istanbul, dat een cruciale rol speelde op de route door zijn ligging op het kruispunt van Europa en AziŽ. In CappadociŽ verbaast Joanna zich over de indrukwekkende rotsformaties die er voor een uniek landschap zorgen. Ten slotte neemt ze de nachttrein naar de hooglanden in het verre oosten van Turkije, in de buurt van de Georgische grens.

'Joanna Lumley's Silk Road', om 21.55 uur op Eťn.

Dossiers