Digitale kijkers betalen minder BTW

dinsdag 18 juli 2006

Wie iets minder belastingen wil betalen, moet zeker en vast overschakelen naar digitale televisie. De analoge kijkers betalen immers driekwart meer BTW dan de digitale kijkers. Hier wordt immers maar een BTW-tarief van 12 procent gehanteerd.

W


ie analoog televisie blijft kijken betaalt 21 procent BTW op zijn maandelijkse kabelaansluiting. De prijs voor een maandabonnement bij Telenet stijgt hierdoor van 11,47 naar 12,39 euro. De digitale kijker betaalt per jaar dus 11 euro minder.

Deze rare kronkel is het gevolg van een beslissing van de regering vorig jaar. Die besliste toen om enkele voor digitale televisie een verlaagd tarief toe te kennen. Een algemene verlaging zou de schatkist jaarlijks ruim 36 miljoen kosten.

Bron: Het Nieuwsblad

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers