'De Warmste Match' tussen 'Thuis'-acteurs en Red Flames brengt 35.183 euro op

maandag 24 december 2018

Net voor Kerstmis en het einde van De warmste week werd vandaag De warmste match gespeeld. Verschillende 'Thuis'-acteurs en Belgian Red Flames namen het tegen elkaar op in een bijzondere wedstrijd zaalvoetbal voor het goede doel.

De wedstrijd in de Leuvense Sportoase was volledig uitverkocht. Samen met de veiling van de teamkapitein-truitjes bracht dit een zeer mooie 35.183,80 euro op voor de ALS Liga (het goede doel van 'Thuis') en Plan International België (het goede doel van Red Flames). Het bedrag wordt gelijk verdeeld over de twee goede doelen.


Ruben Van Gucht verzorgde de match van professioneel commentaar en internationale ref Lois Otte was scheidsrechter van dienst. Het was een ware strijd op het veld, met een heel aantal onverwachte gebeurtenissen en bijzondere momenten.

In het bijzijn van zo'n 2500 enthousiaste 'Thuis'- en Flames-fans begint de wedstrijd vol spanning. Hoe beleven de teams zelf deze wedstrijd? Teamkapitein Janice Cayman van de Red Flames vertelt:

'Het betekent veel voor ons om met deze wedstrijd geld in te zamelen voor De warmste week. Iedereen kent jammer genoeg wel iemand in een moeilijke gezinssituatie, iemand die getroffen werd door een ziekte of die verongelukt is. Op deze manier kunnen we zowel Plan International België als de ALS Liga financieel steunen, als op een vriendschappelijke manier onze favoriete sport beoefenen.'

Wim Stevens (Tom) is teamkapitein voor 'Thuis': 'Ik ben onder de indruk van de opkomst, hopelijk stellen we hen niet teleur! We zijn de underdog, maar hebben natuurlijk een bepaalde tactiek voorbereid.'

'Thuis'-actrice Marleen Merckx vult aan: waarom speelt het 'Thuis'-team voor de ALS Liga als goede doel? Marleen is zelf ambassadrice van het goede doel: 'Alle 'Thuis'-kijkers zien natuurlijk dat het personage Steven uit 'Thuis' , die aan ALS lijdt, elke dag zieker en zieker wordt. Er is nog altijd geen middel om de ziekte te genezen. Wij spelen vandaag dan ook om onderzoek naar ALS te kunnen ondersteunen.'

Professionele keeper en jonge 'Thuis'-garde
Aan het begin van de eerste helft moet de 'Thuis'-ploeg een aantal goals incasseren van de Flames. Ze halen er professioneel keeper Davino Verhulst van Sporting Lokeren bij. Kan hij wat tegenwicht bieden aan de sterke Flames? Na de eerste helft staat het 5-0 in het voordeel van de Flames, maar had de 'Thuis'-ploeg wel enkele mooie kansen om te scoren.

Aan het begin van de tweede helft volgt nog een verrassing van formaat: Marie Robyns (Sandrine uit 'Thuis'), Apollonia Sterckx (Britney) en Stan Kersbergen (Emiel) lopen enthousiast het veld op om enkele minuten mee te spelen met hun 'Thuis'-collega's. Apollonia zorgt voor een mooi eerste doelpunt voor de 'Thuis'-ploeg, Stan maakt enkele minuten daarne zelfs een tweede goal.

Een lelijke val
Even later begaat 'Thuis'-speler Michiel De Meyer een fout en mogen de Flames een vrijschop trappen. Nawfel Bardad-Daidj (Adil) en Aboubakr Bensaihi (Junes) schieten hun collega's als Kabouters te hulp en bouwen een muurtje voor het doel.

Sid Van Oerle (Kobe uit 'Thuis') maakt na een tackle een lelijke val - Neymar waardig. Gelukkig raakt hij er na wat eerste zorgen van Monika Van Lierde (dokter Ann) en Katrien De Becker (Tania) en de wonderspons snel bovenop. Sid vertelt: 'Noem het gerust een ode aan Neymar, een van de beste acteurs op het grasveld. Misschien wil hij volgend seizoen wel een gastrol spelen in 'Thuis'? Maar serieus: getackeld worden door een Red Flame is een eer. Ik heb veel bewondering voor hun discipline en doorzettingsvermogen, hoe ze zorgen voor elkaar naast het veld. Het is echt een unieke ervaring om tegen de dames te mogen spelen.'

Spannende penalty-shootout
Actrice Vanya Wellens scoort in de laatste minuten nog een derde en Aboubakr Bensaihi een vierde goal, maar uiteindelijk winnen de Belgian Red Flames met 4-10. Maar: de 'Thuis'-ploeg kan wraak nemen met een penalty-shootout. Michiel De Meyer (Arne) en Nawfel Bardad-Daidj (Adil) trappen voor het 'Thuis'-team, Davinia Vanmechelen en Lenie Onzia voor de Red Flames. En er is nog een verrassing. Een derde duo zal meedoen aan de shootout. Dat worden twee mensen uit het publiek, die zo de kans krijgen op het op te nemen tegen de 'Thuis'- en Red Flames-ploeg. Na een gelijke stand voor de drie ploegen neemt Aboubakr Bensaihi het van zijn collega's over en wint voor de 'Thuis'-ploeg de shootouts.

Nadien kondigt presentator Ruben Van Gucht de totale opbrengst van de actie aan, die gelijk wordt verdeeld over de ALS Liga en Plan International België. Beide goede doelen mogen zo een cheque van 17.591,90 euro in ontvangst nemen.

Leen Gysen doet dat voor Plan International België als voorzitter van de Raad van Bestuur: 'De Red Flames, de 'Thuis'-acteurs en de mensen die een ticket kochten, zorgden voor een fantastisch eindejaarscadeau voor meisjes in Senegal. De opbrengst van De warmste match zal door onze Senegalese collega’s nuttig worden besteed aan een nieuw voetbalproject, waarbij meisjes kracht putten uit hun sport en uit workshops waarin ze praten over thema’s als tienerzwangerschappen, werken aan hun zelfvertrouwen en leren om de leiding te nemen.'

Evy Reviers, CEO van vzw ALS Liga, mag de cheque voor de liga ontvangen: 'We zijn zeer blij dat de 'Thuis'-acteurs als leeuwen hebben gevochten tegen de Belgian Red Flames. Het was een erg spannende wedstrijd die de temperatuur in de Sportoase zeker heeft doen stijgen. De opbrengst van De warmste match zal gebruikt worden om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te financieren. Alleen zo krijgen we ALS de wereld uit. Een warme dankjewel uit naam van alle ALS-patiënten!'


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 11:55
    Oma en Oma
    21:00
    Geen uitzending
  • 11:50
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    01:25
    Geen uitzending
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 11:55
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 11:30
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 11:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 11:50
    Castle
    00:20
    ER
  • 11:15
    Pawn Stars: Best Of
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 11:25
    Love It or List It
    00:35
    Love Island
  • 11:25
    Buried in the Backyard
    00:50
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 11:52
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 11:40
    Het Weekmenu
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 11:25
    Premier League
    01:00
    Six Nations
  • 11:30
    Shakespeare and Hathaway: Private Investigators
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 11:14
    Tijd voor Max
    00:49
    NOS Journaal
  • 11:36
    Bak mee met MAX
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 11:54
    Calimero
    00:25
    Sophie & Jeroen