'De Waarheid': nieuwe Vlaamse scripted reality op Vitaya

zondag 1 september 2013

Hoe vertel je je partner dat je zwanger bent van een kind dat niet van hem is? Hoe leef je met het geheim dat door jouw uit de hand gelopen grap een jong meisje zelfmoord heeft willen plegen?

Hoe gedraag je je wanneer je in een kluwen van leugens bent beland en geen andere uitweg ziet dan open kaart te spelen?


In 'De Waarheid', de Vlaamse versie van de Nederlandse scripted realityreeks 'Achter Gesloten Deuren', komen we te weten welke geheimen achter de gesloten deuren van Vlaamse huishoudens schuilgaan. Sterke verhalen, gebaseerd op waargebeurde feiten en ongetwijfeld voer voor pittige gesprekken, staan centraal. Ze worden overtuigend nagespeeld door onbekende acteurs, zoals het scripted reality betaamd. Geheimen worden angstvallig verborgen, maar 'De Waarheid' komt steevast aan het licht.

'De Waarheid' is een productie van Eyeworks en wordt gemaakt in reportagevorm. De straffe verhalen en realistische vertolkingen zuigen de kijker mee in elke aflevering. Actuele of maatschappelijke thema’s worden niet geschuwd. Verhalen over overspel, partnergeweld, bedrog, seksualiteit, pesten op school of misbruik van sociale media vinden o.m. hun weg naar 'De Waarheid'.

Camiel Scheer en David Madder, makers van 'De Waarheid': ''De Waarheid' brengt verhalen die dicht bij de mensen staan. Herkenbare basisemoties. Niet zozeer het verhaal zelf hoeft herkenbaar te zijn, maar wel het dilemma dat eruit volgt. Je zit met iets, wil het opbiechten, durft het niet, leeft een tijdje in een leugen en belandt zo in een web van leugens. Hoe vertel ik iemand dat de feiten niet zijn zoals ik had gezegd dat ze zijn: daar gaat het om. Iedereen heeft dat al meegemaakt denk ik. Mensen krijgen in 'De Waarheid' eenvoudige verhalen te zien. Geen zware reportages, maar gewoon een 'tranche de vie'. Je kan je daarin herkennen en denken 'ik ben niet alleen, er zijn nog mensen die dat meemaken' of 'wij moeten niet zo klagen, want er zijn ergere situaties'. De dilemma's doen je misschien de dagelijkse besognes in je eigen huishouden relativeren. En natuurlijk kan je ook ongegeneerd binnenkijken in andere Vlaamse huishoudens.'

Lieve Vyverman, netmanager Vitaya: 'Bij Vitaya houden we graag de vinger aan de pols. Voortdurend kijken we naar wat er leeft in het buitenland. Het viel ons op hoe Nederlandse kijkers in de ban waren van scripted reality. De emotionele component van dit genre trok ons aan om het naar Vlaanderen te halen. Met succes, want ook onze kijkers waren al snel verkocht. Vanaf 2 september brengen we daarom met 'De Waarheid' scripted reality van eigen bodem. Van maandag tot donderdag, omdat vrijdag synoniem staat voor een avondje uit met vriendinnen. Volkomen terecht, want na een televisieweek moet er nog een moment overblijven om over scripted reality te praten.' (lacht)'

Hoe gaan de hoofdrolspelers om met het kluwen van leugens? Welke gevolgen brengen de geheimen met zich mee? En hoe biechten ze de waarheid uiteindelijk op aan hun naasten?

Aflevering 1
Natacha is hoogzwanger van een andere man en moet haar dolgelukkige vriend David hierover inlichten. Ook de biologische vader van het kind, haar collega Robin, stelt ze noodgedwongen op de hoogte. Bij de ene stort zijn wereld in, de andere schuift elke verantwoordelijkheid van zich af. Natacha lijkt er alleen voor te staan...

'De Waarheid', om 20.35 uur op Vitaya.


DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
Vitaya

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 18:10
    Dagelijkse kost
    00:55
    VRT NWS laat
  • 17:55
    Het Proces dat Niemand wou
    23:50
    Nachtlus
  • 18:10
    Nachtwacht
    21:00
    Geen uitzending
  • 18:20
    Milo
    01:10
    Geen uitzending
  • 17:45
    Help, Mijn Man Is Klusser
    01:30
    Geen uitzending
  • 18:20
    The Goldbergs
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 17:50
    Airwolf
    01:15
    Stargate SG-1
  • 17:55
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 17:55
    Sturm der Liebe
    00:55
    Geen uitzending
  • 17:55
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 18:00
    FBI
    01:00
    Friends
  • 17:55
    Pawn Stars: Best Of
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 18:05
    Masterchef USA
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 17:25
    Death of a Vegas Showgirl
    00:40
    Castle
  • 18:00
    Z-Extra
    21:30
    Herhalingslus
  • 18:12
    Mijn tuin
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 18:10
    Ainsley Eats The Streets
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 18:20
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:55
    Death in Paradise
    00:20
    Silent Witness
  • 18:17
    EenVandaag
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 18:15
    NOS Journaal Regio
    00:17
    Nieuwsuur
  • 18:21
    Say Whut!?
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach