De drukke zomer van Ketnet

dinsdag 23 juni 2009

Ketnet trekt er deze zomer op uit. Avontuurlijke kinderen kunnen zich uitleven op de 'GO IV weekends' in Planckendael en Bokrijk. Ook de wrappers veranderen van omgeving. Ze trekken naar buiten en presenteren zelfs vanuit het kamp of de achtertuin van een Ketnetter. Moe van het ravotten? Dan kunnen kinderen elke namiddag genieten van een filmsiŽsta en op zondag mogen ze zelf kiezen welke film Ketnet uitzendt.

De wrap trekt er op uit
Het weer is te mooi om in de studio te zitten dus trekken de wrappers deze zomer regelmatig naar buiten. Elk weekend in de maanden juli en augustus zitten ze op locatie. Ze trekken het land rond met een caravan. Een wrapper gaat met kinderen naar zee, de Ardennen, GO IV in Planckendael, op dierenweekendÖ

Win de wrappers op kamp of in je tuin
Kinderen kunnen de wrappers ook op kamp of in hun tuin winnen. Acht leiders of leidsters strijden eind juli in de studio om Ketnet op 1 en 2 augustus op hun kamp te gast te krijgen. Wie de wrappers graag in zijn achtertuin ziet presenteren, kan in augustus aan een creatieve wedstrijd deelnemen om kans te maken. Ketnetters moeten Kobe in 3D namaken. En niemand minder dan de mama van wrapper Kobe zal mee beslissen vanuit wiens tuin Ketnet op zaterdag 29 augustus de wrap uitzendt.

Avontuur met 'GO IV'
Bij 'GO IV' draait alles rond avontuur, actie, creativiteit en ontdekken. Sofie Van Moll komt kinderen tijdens de zomermaanden aanmoedigen op de avontuurlijke 'GO IV weekends' in Planckendael of het openluchtmuseum Bokrijk. Er zijn spannende parcours voor de + 6-jarigen.

Nieuw dit jaar is het aparte parcours voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het geheel baadt in de typische en herkenbare GO IV-look, aangepast aan de omgeving van het mysterieuze openluchtmuseum of het dierenpark. En uiteraard ontbreken de wrappers niet op de 'GO IV' weekends.

Dierenpark Planckendael: 11 en 12 juli, 18 en 19 juli, 25 en 26 juli, 1 en 2 augustus. Telkens van 10.00 tot 19.00 uur.
Openluchtmuseum Bokrijk: 15 en 16 augustus, 22 en 23 augustus, 29 en 30 augustus. Telkens van 10.00 tot 18.00 uur.

Speciaal deze zomer: kies zelf je film
Een hele zomer lang is er dagelijks een film op Ketnet. Maar op zondag gaat Ketnet nog iets verder. Ketnetters kunnen zelf kiezen welke leuke film ze die dag willen zien. Via de website kunnen kinderen elke week kiezen uit twee populaire films (o.a. 'Blinker', 'Piet Piraat', 'K3', 'High School Musical'). De film met de meeste voorkeurstemmen wordt op zondag uitgezonden.

Film op Ketnet, elke dag om 13.30 uur.

Steek de grens over
Ketnetters die niet naar het buitenland met vakantie gaan kunnen heel wat leren van de reportages over Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Ketnet gaat op onderzoek en test hoe lekker het eten is, welke taal mensen over de grens spreken, en of ze gekke gewoontes hebben. De wrappers bekijken ook of er ginds andere dingen in de mode zijn, hoe huizen,straten en landschap eruit zien en  welke leuke activiteiten er zijn voor kinderen. Want naar Ketnet kijken is ook altijd een beetje reizen!

Vanaf 15 juli tot eind augustus in de wrap.

Nieuwe programma's

Ketnet heeft twee nieuwe reeksen in de aanbieding:

'SamSam'
'SamSam' is de kleine kosmische held in de gelijknamige 3D-animatiereeks. SamSam is jong en heeft nog geen superkrachten. Daarom heeft hij soms de hulp van zijn SamMama, SamPapa, SuperTeddy en vrienden nodig.

'SamSam', vanaf zaterdag 29 juni om 8.50 uur en om 11.00 uur op Ketnet.

'De avonturen van Bibi & Tina'
Bibi en Tina zijn vrolijke tienermeisjes en beste vriendinnen. Ze beleven samen met hun paarden Amadeus en Sabrina heel wat avonturen. Bibi en Tina lossen mysteries op, helpen andere mensen en dieren uit de nood en strijden tegen onrecht. De sterke vriendschap, de passie voor paarden en hun liefde voor dieren vormen de kernthema's in deze reeks.

'De avonturen van Bibi & Tina', vanaf zaterdag 29 juni om 9.05 uur en om 11.35 uur op Ketnet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers