Cultuurdelta VRT start begin 2008

zaterdag 10 november 2007

De befaamde cultuurdelta, het project waarmee de VRT een rijk cultuuraanbod wil aanbieden aan de televisiekijkers, zal begin 2008 van start gaan. Dat vertelde topman zaterdag Dirk Wauters in De Standaard.

D


e VRT legt momenteel de laatste hand aan de cultuurdelta. Daarbij wordt het voor de kijker mogelijk om te genieten van een rijk aanbod aan cultuurprogramma's, via diensten als video-op-aanvraag, de rode knop en de second stream - technologie. De openbare omroep werkt daarvoor actief samen met Belgacom en Telenet.

'Met de cultuurdelta gaan we een stap verder. De VRT wil zijn cultuuraanbod verrijken met een bundeling van bestaande cultuuritems, maar ook met alternatieve programma's en diensten via de digitale platformen', legt Wauters uit. 'Zo engageren we ons om minstens één keer per maand een avondvullend cultuurprogramma op open digitaal net aan te bieden. Die avond creëren we dus voor de digitale kijker een derde kanaal naast Eén en Canvas. Maar het huidige cultuuraanbod op radio en televisie wordt ook verrijkt op het internet. Op dat vlak hebben we heel veel geleerd uit het experiment met Jazz Middelheim.'

Bron: De Standaard

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kan Iedereen Nog Volgen?' (foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Deze zomer herhaalt VTM afleveringen van enkele (komische) succesprogramma's. En deze week is 'Kan Iedereen Nog Volgen?' aan de beurt. In deze aflevering reizen panelleden Sven De Ridder, Jacques Vermeire, Ruth Beeckmans en Bart Cannaerts samen met Lieven Scheire naar waar geen mens ooit is geweest: de toekomst.

'Kan Iedereen Nog Volgen?', om 21.40 uur op VTM.

Dossiers