Cultuurdelta VRT start begin 2008

zaterdag 10 november 2007

De befaamde cultuurdelta, het project waarmee de VRT een rijk cultuuraanbod wil aanbieden aan de televisiekijkers, zal begin 2008 van start gaan. Dat vertelde topman zaterdag Dirk Wauters in De Standaard.

D


e VRT legt momenteel de laatste hand aan de cultuurdelta. Daarbij wordt het voor de kijker mogelijk om te genieten van een rijk aanbod aan cultuurprogramma's, via diensten als video-op-aanvraag, de rode knop en de second stream - technologie. De openbare omroep werkt daarvoor actief samen met Belgacom en Telenet.

'Met de cultuurdelta gaan we een stap verder. De VRT wil zijn cultuuraanbod verrijken met een bundeling van bestaande cultuuritems, maar ook met alternatieve programma's en diensten via de digitale platformen', legt Wauters uit. 'Zo engageren we ons om minstens n keer per maand een avondvullend cultuurprogramma op open digitaal net aan te bieden. Die avond creren we dus voor de digitale kijker een derde kanaal naast En en Canvas. Maar het huidige cultuuraanbod op radio en televisie wordt ook verrijkt op het internet. Op dat vlak hebben we heel veel geleerd uit het experiment met Jazz Middelheim.'

Bron: De Standaard

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers