Cultuurdelta VRT start begin 2008

zaterdag 10 november 2007

De befaamde cultuurdelta, het project waarmee de VRT een rijk cultuuraanbod wil aanbieden aan de televisiekijkers, zal begin 2008 van start gaan. Dat vertelde topman zaterdag Dirk Wauters in De Standaard.

D


e VRT legt momenteel de laatste hand aan de cultuurdelta. Daarbij wordt het voor de kijker mogelijk om te genieten van een rijk aanbod aan cultuurprogramma's, via diensten als video-op-aanvraag, de rode knop en de second stream - technologie. De openbare omroep werkt daarvoor actief samen met Belgacom en Telenet.

'Met de cultuurdelta gaan we een stap verder. De VRT wil zijn cultuuraanbod verrijken met een bundeling van bestaande cultuuritems, maar ook met alternatieve programma's en diensten via de digitale platformen', legt Wauters uit. 'Zo engageren we ons om minstens n keer per maand een avondvullend cultuurprogramma op open digitaal net aan te bieden. Die avond creren we dus voor de digitale kijker een derde kanaal naast En en Canvas. Maar het huidige cultuuraanbod op radio en televisie wordt ook verrijkt op het internet. Op dat vlak hebben we heel veel geleerd uit het experiment met Jazz Middelheim.'

Bron: De Standaard

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

Rechercheur Barnaby krijgt tijdens de plaatselijke danswedstrijd bezoek van zijn vader, een verwoed stijldansliefhebber. Als een journaliste dood in haar huis wordt aangetroffen, openen Barnaby en Winter het onderzoek dat hen naar de duistere praktijken achter de elegante faade van de stijldanswereld leidt. Daarbij krijgen ze te maken met een ernstig zieke magnaat, een Afghanistanveteraan en een ambitieuze dochter.

'Midsomer Murders', om 20.40 uur op En.

Dossiers