'Control Pedro' genomineerd voor International Format Award

dinsdag 20 maart 2018
Foto: VIER - © SBS Belgium 2018

'Control Pedro' is genomineerd voor een Internationale Format Award in de categorie Best Multi-Platform Format 2018. Dat maakte het vakblad C21 International zopas bekend. 'Control Pedro' is een programma van Woestijnvis voor VIER en loopt intussen met een tweede seizoen op de zender.

De andere genomineerden in die categorie zijn 'Vlogglebox' (E4/UK), 'The Cabin' (Strix Sweden), 'Celebrity Showmance' (ITV/UK), 'Amnesia' (RTP) en 'Eighteen' (ITV Sweden). De International Format Awards zijn de belangrijkste prijzen voor nieuwe en originele televisieprogramma’s.

Voor deze editie werden bijna driehonderd nieuwe formats ingestuurd, door alle grote namen van de internationale productiehuizen. Vijftig daarvan werden geselecteerd door een internationale jury met daarin vertegenwoordigers uit de Europese en Amerikaanse media-industrie. Andere Belgische formats die genomineerd zijn in andere categorieën: 'Did you get the message?' (Shelter/VTM) en 'Lip Sync Stories' (De Mensen/VTM) in de categorie Best Comedy Format. 'Greetings From' (Lecter/VTM) in de categorie Best Factual Entertainment Format. 'Sorry About That' (Warner/Eén) in de categorie Best Studio Based Gameshow Format.

De winnaar wordt bekend gemaakt op het Format Awards Gala Dinner op 7 april bij de aanvang van de MipFormats. Bij eerdere edities vielen 'Bloot & Speren' (2015,Woestijnvis) en 'Benidorm Bastards' (2010, Shelter) al in de prijzen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers