Claudio Dell'Anno ('Mijn Restaurant!') dient klacht in tegen VTM

woensdag 4 juni 2014

Chef-kok Claudio Dell'Anno, ooit deelnemer aan het VTM-programma 'Mijn Restaurant!', heeft een strafklacht ingediend tegen MEDIALAAN, de moedermaatschappij van VTM.

Hij wil dat VTM hem een loon uitbetaalt voor zijn deelname aan 'Mijn Restaurant!', het programma dat hij in 2009 won. De rechtbank in Kortrijk moet nu uitzoeken of Dell'Anno feitelijk in loonverband werkte toen hij meedeed met het populaire tv-programma. Het nieuws werd gemeld in de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard.


Mocht de rechter Dell'Anno in zijn klacht volgen dan kan dat een grote impact hebben op realityprogramma's in ons land. In veel andere landen worden deelnemers reeds vergoed voor hun deelname aan dergelijke tv-producties.

Deelnemers aan realityprogramma's ondertekenen steeds een erg sluitend contract. Maar de wet zegt dat als zij 'onder gezag' functioneren ze dan recht hebben op een loon. En daarop zijn ook bijdragen voor sociale zekerheid, vakantiegeld en vergoedingen voor overuren verschuldigd. Gebeurt dat niet, dan is dit in regel een misdrijf.

Del'Anno wil met zijn klacht dit probleem nu aan de kaak stellen. De West-Vlaming had eerst nog geprobeerd om met MEDIALAAN een minnelijke schikking te treffen, maar dat weigerde het bedrijf, zo beweert hij.

MEDIALAAN heeft vooralsnog niet gereageerd.

Bron: standaard.be


Lees ook:
Claudio Dell'Anno vrijgesproken van fraude

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers