Canvas vernieuwt: Opgefriste en nieuwe programma's

dinsdag 11 augustus 2015

'Canvas is geen nichezender', maakt netmanger Paul Peyskens meteen duidelijk. 'De zender heeft nu een aangescherpt DNA en heeft als ambitie reacties uit te lokken. Belangrijk is dat de kijker nu een antwoord krijgt op wat hij niet begreep en wat hij niet kende.'

Canvas komt in het najaar uit met nieuwe gezichten, een nieuwe vormgeving en een nieuwe digitale ervaring. Canvas wil de referentie zijn in de duiding over vijf kerndomeinen, nationale en internationale politiek, kunst en cultuur, wetenschappen, economie en ondernemen en sport. Daarnaast wil de zender een alternatief bieden op het gebied van fictie en ontspanning en toonaangevend zijn met zijn beeldvorming.


Canvas is een venster op drie platvormen, televisie, digitaal en evenementen. Canvas heeft zijn koers in de loop van de jaren geregeld bijgestuurd maar nooit was de nood aan vernieuwing zo groot als nu. Canvas brengt onderscheiden en unieke content vanuit zijn missie en gaat op zoek naar de beste media-ervaring om de inhoud aan te bieden aan zijn doelgroep en dat via tv of digitale media.

Uiteraard gooit Canvas niet alles overboord. Wat goed past bij het DNA blijft behouden, wel soms aangepast of op een ander uitzenduur. Dat gaat van 'Terzake', 'Vranckx' en 'Panorama' over 'De Canvasconnectie' en 'Karakters' tot 'Fans of Flanders' en 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'.

Nieuw
In 'De Afspraak' een gloednieuw actuaprogramma kijkt Bart Schols op zijn eigen manier naar het nieuws en het nieuwe muziekprogramma 'Of the Record' polst naar de muzikale invloeden van Belgische muzikanten.

'Reyers 2020' grijpt de plannen voor en nieuw VRT-gebouw aan en in 'Winteruur' nodigt Wim Helsen dagelijks een interessante gast uit voor een gesprek over zijn of haar favoriete tekst.

In 'Wetenschap Redt de Wereld' gaat Jeroen Buyse op zoek naar wetenschappelijke oplossingen.

'Het Eerste Kwartaal' portretteert beginnende ondernemers in heel diverse domeinen.

'Spul' en 'Slijk' kijken ieder op hun eigen manier naar sporters en hun drijfveren en 'Radio Gaga' is een human-interest programma over bijzondere biotopen en de soms kwetsbare mensen die er verblijven.

'Bevergem' is dan weer een eigen fictiereeks over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door foute ambities en ijdelheid.


Lees ook:
Maak kennis met het vernieuwde Canvas

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers