BravaHDTV sluit overeenkomst met Indi

woensdag 17 oktober 2007

De Nederlandse muziekzender BravaHDTV is haar eerste internationale overeenkomst aangegaan met het Belgische Indi, dat HD-televisie aanbiedt via de kabel. BravaHDTV zal daardoor vanaf 15 november te ontvangen zijn in een groot deel van Vlaanderen. Brava-directeur Jur Bron ondertekende daartoe in het Belgische Zellik een overeenkomst met directeur Ruy Nys van Indi.

B


ravaHDTV is de eerste Nederlandse cultuurzender die Full High Definition uitzendt. Jur Bron voert inmiddels ook serieuze onderhandelingen over doorgifte van Brava in Ierland, Polen en Zwitserland. In Nederland is BravaHDTV begin juli gestart met proefuitzendingen via het kabelnet van CAIW in onder meer de regio Den Haag. Die uitzendingen zijn een succes. Verder zal BravaHDTV begin volgend jaar in een groot deel van Europa via de satelliet te ontvangen zijn bij CanalDigitaal.

Indi is het digitale televisieplatform van de vier Vlaamse zuivere intercommunales Interelectra, Integan, PBE en WVEM en bedient ongeveer één derde van de Vlaamse markt of ongeveer 800.000 gezinnen. Het HD-aanbod van Indi  telt vanaf 15 november tien zenders. 'Voor Indi is het essentieel om de pioniersrol die het steeds heeft gespeeld in HDTV te blijven waarmaken', zegt CEO Ruy Nys van Indi. 'Steeds meer Belgische gezinnen beschikken over een HDTV-toestel en willen de fantastische mogelijkheden die dit biedt ook optimaal benutten, vandaar deze gevoelige uitbreiding van ons HD-aanbod.'

BravaHDTV zendt 24 uur per dag de beste opera's, operettes, balletten en concerten uit in Full HD (1920 x 1080) en Dolby Surround, de hoogste beeld- en geluidskwaliteit van dit moment. Alle producties zijn opgenomen in de meest vermaarde operahuizen en theaters van de wereld, waaronder het Royal Opera House in Londen, het Teatro Real in Madrid en de Scala in Milaan. De meeste uitzendingen op BravaHDTV betreffen klassieke producties die zelden of nooit in de Nederlandse theaters te zien zijn. BravaHDTV is een reclamevrije zender.

Meer informatie is te vinden op de websites van BravaHDTV en INDI: http://www.bravahdtv.nl en http://www.indi.be.

Persbericht BravaHDTV
http://www.indi.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiënt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrière.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers