Bourgeois tegen avant-première 'Flikken'

vrijdag 1 september 2006

Belgacom TV zendt het achtste seizoen van de Eén-reeks Flikken in avant-première en tegen betaling uit. Mag niet, zegt Minister van Media Geert Bourgeois: "Programma's die met belastinggeld gemaakt zijn, moeten eerst op het open net uitgezonden worden."

D


e VRT maakte gisteren bekend dat abonnees van Belgacom TV het nieuwe Flikken-seizoen nu al in avant-première kunnen bekijken. De eerste aflevering is gratis, voor het vervolg moet de kijker 2 euro per aflevering betalen. De overeenkomst met het digitale platform loopt tot 30 november, pas daarna wordt Flikken uitgezonden op de openbare omroep.

Minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) is het echter helemaal niet eens met deze beslissing. "De programma's van de VRT worden met belastinggeld betaald en moeten eerst in open net uitgezonden worden. Pas nadien kan het eventueel tegen betaling aangeboden worden op aanvraag. Wat de VRT doet, druist fundamenteel in tegen alle principes.''

De VRT ziet evenwel geen graten in een betalende avant-première van Flikken. ,,We hebben dit juridisch bekeken: er is geen enkele regel die dit belet'', verdedigt woordvoerster Diane Waumans. ,,Wij hebben het recht om inkomsten te genereren want we moeten financieel gezond blijven.''

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook :

'Flikken' in preview op Belgacom TV

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

DDT heeft een mooie vrouw leren kennen: Lea De Wilde. Ondertussen zit Boma, tot grote ergernis van Bieke, weer achter Pascale aan. Als Boma Lea De Wilde leert kennen laat hij Pascale vallen. Carmen brengt de andere vrouwen op het idee een list te verzinnen om die Lea ten val te brengen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eén.

Dossiers