Boete voor VTMKZOOM (nu VTM KIDS)

maandag 18 maart 2019

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) controleerde de uitzendingen van VTMKZOOM (2 december 2018, 8u-20u). Bij deze controle stelt de VRM vast dat vijf keer sprake is van een overschrijding van het maximaal toegelaten percentage zendtijd voor reclame en telewinkelen per klokuur.

Het Mediadecreet schrijft voor dat het aandeel van televisiereclame- en telewinkelspots per klokuur niet meer dan 20 percent mag bedragen (12 minuten).


MEDIALAAN betwist de vaststellingen van de VRM niet en erkent dat de maximale duurtijd voor reclame vijf maal werd overschreden tijdens de onderzochte periode.

Bij het bepalen van de sanctie houdt de VRM enerzijds rekening met de ernst van de inbreuk die vijf maal werd vastgesteld op een tijdspanne van 12 uur, maar anderzijds ook met het beperkte marktaandeel van vtmKzoom.

De VRM besluit een administratieve geldboete van 3.500 euro op te leggen.

Persbericht VRM

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers