Boete voor VTMKZOOM (nu VTM KIDS)

maandag 18 maart 2019

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) controleerde de uitzendingen van VTMKZOOM (2 december 2018, 8u-20u). Bij deze controle stelt de VRM vast dat vijf keer sprake is van een overschrijding van het maximaal toegelaten percentage zendtijd voor reclame en telewinkelen per klokuur.

Het Mediadecreet schrijft voor dat het aandeel van televisiereclame- en telewinkelspots per klokuur niet meer dan 20 percent mag bedragen (12 minuten).

MEDIALAAN betwist de vaststellingen van de VRM niet en erkent dat de maximale duurtijd voor reclame vijf maal werd overschreden tijdens de onderzochte periode.

Bij het bepalen van de sanctie houdt de VRM enerzijds rekening met de ernst van de inbreuk die vijf maal werd vastgesteld op een tijdspanne van 12 uur, maar anderzijds ook met het beperkte marktaandeel van vtmKzoom.

De VRM besluit een administratieve geldboete van 3.500 euro op te leggen.

Persbericht VRM

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Columbus' - Jeroen Meus (foto: Eén - © VRT 2019)

In 'De Columbus' trekt Wim Lybaert er elke week op uit met een bekende gast, op zoek naar het goeie leven onderweg. Humaninterestprogramma. Wim Lybaert haalt dit voorjaar zijn zelfgebouwde huis op wielen weer van stal. Zonder plan trekt hij samen met zijn gast de wijde wereld in. Samen duwen ze een week op pauze om te genieten van vrije tijd die echt vrij is. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen rijdt Jeroen Meus mee.

'De Columbus', om 20.40 uur op En.

Dossiers