Blunders doen digitale televisie stagneren

woensdag 25 oktober 2006

De verspreiding van digitale televisie onder de Vlaamse kijker stagneert door de blunders van Belgacom en Telenet. Dat schrijft Lieven De Marez, onderzoeker aan de universiteit van Gent.

V


olgens De Marez hebben zowel Belgacom als Telenet kapitale fouten gemaakt bij de promotie en verspreiding van hun product.

Belgacom pinde zich volgens De Marez teveel vast op het voetbalaanbod. Mensen zouden Belgacom TV teveel enkel met voetbal associeren, en dat alleen trekt niet aan. Telenet lijkt dan weer een bredere basis te hebben, maar gaat in de fout bij de dienstverlening. Vooral het feit dat er betaald moet worden voor het digitaal opnemen via Flexview zorgt voor veel onbegrip.

Toch ziet De Marez nog steeds een toekomst in digitale televisie. Maar dan moeten beide operatoren wel in gang schieten, door bepaalde diensten goedkoper of zelfs gratis te maken. De Marez ziet trouwens een betere toekomst voor Belgacom TV dan voor Telenet Digital TV: "De financiŽle situatie van Telenet is minder rooskleurig. Belgacom kan een stagnatie van de markt langer verwerken terwijl Telenet de extra klanten dringend nodig heeft", besluit hij.

Bron: HLN

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiŽnt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarriŤre.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers