Binnenkijken bij VRT Nieuws met VRT Virtueel

donderdag 27 februari 2014

Voortaan kun je de nieuwsstudio's van de VRT bezoeken via drie virtuele rondleidingen in high definition. Bezoekers kunnen zo op eigen tempo en wanneer ze maar willen kennismaken met de journaalstudio, de actuastudio en de nieuwsstudio van Radio 1.

De 360° beelden op deredactie.be en vrt.be bieden een unieke en haarscherpe blik op de drie studio's. Een eerste tour loodst de bezoekers door de studio van 'Het Journaal' van 13, 18, 19 en 20 uur (weekend) en het laatavond-'Journaal'. In de rondleiding door de actuastudio ontdek je de set van 'Reyers Laat', 'Terzake', 'Panorama' en 'De Zevende Dag'. De derde virtuele tour laat de bezoekers kennismaken met de nieuwsstudio van Radio 1.

Wanneer je op het startbeeld klikt, begin je aan de tour. Door met de cursor te bewegen, kun je de studio van boven tot onder bekijken. In- en uitzoomen kan door te scrollen. Een pijltje brengt je van de ene studio naar de andere, maar wijst ook de weg naar de regiekamer van 'Het Journaal'. Je kunt de beelden bekijken met of zonder begintunes en in de actuastudio kun je het showlicht aan- en uitknippen. De link naar de beelden kan gedeeld worden via de sociale media.

De virtuele tour werkt op alle toestellen, vast en mobiel. De VRT komt hiermee tegemoet aan de vele vragen van het publiek om de nieuwsstudio's toegankelijk te maken.

De rondleidingen beginnen hier:

- http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/1.1883183
- http://www.vrt.be/vrt-virtueel

Persbericht VRT
http://www.vrt.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers