Bekende 'Eurosong'-afvallers bezorgd over aanpak VRT

woensdag 19 december 2007

'Vreemd dat de VRT de kaart van het onbekend talent trekt voor Eurosong 08', zegt La Sakhra. 'Voor zulke mensen zijn toch al genoeg wedstrijden?' La Sakhra staat met haar mening niet alleen in Het Laatste Nieuws vandaag. De schrik dat een groentje onderuit gaat in het stressy Belgrado maakt dat de bekende 'Eurosonggebuisden' de voorkeur geven aan een artiest met ervaring om Vlaanderen op het Songfestival te vertegenwoordigen.

W


ie de nieuwsberichten van de afgelopen maanden van deze website even afscrollt zal heel wat namen tegenkomen die openlijk gesolliciteerd hebben voor Eurosong 08 maar niet voorkomen in het finale lijstje van twintig geselecteerden.

In Het Laatste Nieuws wordt een aantal opmerkelijke namen herkauwd vandaag: La Sakhra, David Davidse, Tess Goossens, Els De Schepper, Jan Schepens, Pat Krimson, Katastroof en de dezer dagen onvermijdelijke Jeason.

'Er zijn al genoeg wedstrijden voor nieuw talent'
Van La Sakhra kon HLN-reporter Jelle Brans een reactie vangen: 'Tuurlijk ben ik een tikje teleurgesteld', geeft de drievoudig Eurosongveterane grif toe. Maar Petra's grootste zorg is de ondubbelzinnige keuze van Eén voor nieuw talent. Eurosong is daar niet het geschikte forum voor, zo blijkt uit Petra's toelichting: 'Ik vind het een beetje vreemd dat de VRT de kaart van het onbekende talent heeft getrokken. Voor zulke mensen zijn er toch al wedstrijden genoeg, zoals Idool en X Factor?'

La Sakhra is van mening dat we naar het Songfestival een kandidaat moeten sturen die met zijn twee poten op een podium staat, geen groentje. Goed nieuws dus voor de Brahims, Sandrines, Geena Lisas en Wouters onder de Eurosong 08-deelnemers.

Eerherstel voor Annemie Ramaeckers
Bij de kandidatuur van Tess Goossens wordt gespeculeerd over het feit dat ze misschien bij de verkeerde zender werkt, maar het lijkt erg onwaarschijnlijk dat dit gegeven een rol van betekenis heeft gespeeld. Maar belangrijker: wie tussen de lijnen leest, merkt dat in Het Laatste Nieuws een subtiele tik wordt uitgedeeld aan degenen die fier aankondigden het artikel van journaliste Annemie Ramaeckers onderuit te halen toen die uitpakte met het nieuws dat Tess Goossens een duo zou vormen met Xander de Buisonjé.

Nu blijkt dat het wel degelijk de bedoeling was dat de ex-Volumia-frontman op het podium bij Tess Goossens zou gestaan hebben. Xander zou als het ware een analoge rol spelen zoals Stef Bos in 1989 bij Ingeborg. Van een duet pur sang is dan technisch inderdaad geen sprake, maar fundamenteel had de doorwinterde showbizzjournaliste het bij het rechte eind.

David Davidse: 'De RTBF-inzendingen doen het ALTIJD beter'
Ook David Davidse laat zich uit over zijn gemiste Eurosongkans, maar hij heeft alvast een excuus klaar: 'Mijn deelname was half om te lachen'. Zijn niet deelname zal alleszins niet half om te wenen zijn, want Davidse heeft zijn conclusie al getrokken: 'Een vriendin zei me al dat ik mijn nummer beter instuur voor de RTBF, die hebben meer smaak.' Eerder dreigde ook Jeason, teleurgesteld omdat niet één van zijn 24 inzendingen voldoende goed werd bevonden voor een plaatsje bij de laatste twintig, zijn muzikale waren naar Wallonië te exporteren.

De zoon van nonkel Bob stoffeert zijn voornemen met de stelling dat 'de RTBF-inzendingen het alleszins ALTIJD beter doen dan de Vlaamse.' Helaas kunnen mensen als Reynaert, Morgane, Etherlinck, Nathalie Sorce, Nuno Resende en The KMG's daar niet echt van meespreken.

Pat Krimson: 'Ons nummer wordt internationaal gereleast'
Een constructievere reactie komt er van Pat Krimson, de man achter 2Fabiola. Patje was er als de kippen bij om op ons forum deze sportieve boodschap achter te laten: 'Jammer en 'Vreemd' genoeg zijn WIJ NIET geselecteerd. Tuurlijk durf ik hier voor uitkomen want we hebben een keisterk nummer met Cry baby Cry. Hierbij komt nog dat Loredana één van de beste vocals is die ik ooit in Belgenland ben tegengekomen! De song word in ieder geval Internationaal gereleast. Succes aan alle geselecteerde Artiesten. Patje & Loredana'

Artikel: Raf van Bedts - Eurosong.be

DOSSIER: Eurosong 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 08:00
    radio2 op VRT 1
    07:20
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 08:10
    De Raad van Soekie
    05:15
    Geen uitzending
  • 08:15
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    05:30
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 01:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 01:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 07:50
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 07:50
    Criminal Minds
    02:00
    Geen uitzending
  • 08:05
    Geen uitzending
    02:40
    Kitchen Commando
  • 08:05
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:05
    Menendez: Blood Brothers
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 08:20
    Publireportage
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 08:00
    Sarah's Sweet Table
  • 07:05
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 08:20
    Father Brown
    02:45
    Midsomer Murders
  • 08:06
    Vijf seizoenen - De tuinen van Piet Oudolf
    01:44
    Mindfck
  • 08:00
    Vroege Vogels
    08:04
    Petrus in het land
  • 08:16
    Beestenbrigade bingo
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal