Base dreigt met rechtszaak tegen TMF en Proximus

dinsdag 5 juni 2007

De jongste gsm-operator van het land, Base, overweegt om een klacht tegen Proximus en muziekstation TMF in te dienen, wegens schending van de commerciële afspraken. Sinds kort is TMF immers overgeschakeld naar Proximus om hun gsm-diensten te verzorgen.

J


e kan er tegenwoordig niet naast kijken. De Joeri geeft tegenwoordig in tientallen reclameblokken tienduizend sms'jes weg als je naar JIMmobile overstapt. Ook de reclame van TMFmobile op tv en radio doet vele wenkbrauwen fronsen. Die laatste geeft tegenwoordig 1 miljard sms'jes weg.

De oorlog tussen de muziekzenders en gsm-operatoren begon een aantal maanden geleden. TMF bood tot 1 juni zijn gsm-diensten aan onder de naam 'The Mobile Factory', daarvoor ging de muziekzender van de MTV-groep in zee met Base. TMF besloot echter een aantal maanden geleden om na het beëindigen van het lopende contract met Base, deze niet meer te verlengen en in zee te gaan met Proximus.

Base bleef echter niet bij de pakken zitten. De operator nam de concurrerende jongerenzender JIM onder de arm en besliste om samen met de VMMa het geflopte JIMmobile nieuw leven in te blazen.

Klein addertje onder het gras was dat alle klanten van 'The Mobile Factory' eigendom bleven van Base. Die klanten zijn goed voor 10 % van alle Base-klanten, of zo'n 3 % van de gsm-markt. Net daarom begon Proximus met een sms-oorlog, om de klanten van Base te overtuigen om over te stappen naar het nieuwe TMFmobile.

Proximus (TMFmobile) goochelt nu met 1 miljard sms'jes, Base (JIMmobile) biedt 10.000 berichtjes aan. Deze 'gratis' sms'jes zijn echter niet meer dan de spreekwoordelijke kat in de zak. Zo moeten ze naar respectievelijk Proximus en Base gestuurd worden én zijn de berichtjes van JIMmobile slechts 30 dagen geldig, het miljard sms-jes van TMFmobile zijn slechts geldig tot 25 december 2007.

Maar deze misleidende reclame is niet de enige manier waarop het spel gespeeld wordt. Base beweerdt dat Proximus zich niet aan de afspraken houdt die beide operatoren afgesloten hadden betreffende het beëindigen van het contract met TMF. Base overweegt dan ook Proximus/TMF in gebreke te stellen, hen voor de rechter te slepen en een schadevergoeding te eisen.

Base is ook boos dat de plannen omtrent de samenwerking met Proximus en TMF al voor 1 juni uitlekten in de pers, terwijl afgesproken was te wachten tot na die datum. Volgens woordvoerster Frédérique Verbiest is dit echter te wijten aan een vergissing bij persbureau Belga.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

De Kampioenen reizen naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin, op uitnodiging van Albert Tartuffe, een vriend van voorzitter Balthasar Boma. Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af dan de Kampioenen gedacht hadden...

'Kampioen Zijn Blijft Plezant', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers