Antwerpen wint 'De Provincieshow' (En)

vrijdag 2 november 2007

Alsof Belgi momenteel nog niet genoeg verdeeld is, werd er tussen de Vlaamse provincies onderling de voorbije negen weken nog eens extra strijd gestreden, namelijk die van meest muzikale provincie. In het En-programma 'De Provincieshow' dongen onze vijf provincies elke week om de welklinkende titel.

De p

rovinciekapiteins deden hiervoor beroep op een aardig bergje bekend n onbekend talent uit hun respectievelijke provincie. Vrijdagavond was de tijd dan eindelijk rijp voor de grote finale tijdens een knallende live-show. Antwerpen nam als eindoverwinnaar de felbegeerde trofee mee naar huis.

Vorige week mocht elke provincie - van bovenaan het totaalklassement te beginnen - zelf een thema uit het pakket kiezen, evenals haar tegenstander. Een mooi voordeel voor de provincie van Axel Daeseleire. Antwerpen prijkte toen op de eerste plaats met 829 punten, op de voet gevolgd door Oost-Vlaanderen (818 punten). De duels werden als volgt samengesteld:

  • Oost-Vlaanderen vs. Vlaams-Brabant: Joker
  • Antwerpen vs. Limburg: K3
  • Vlaams-Brabant vs. Antwerpen: Glitter & Glamour
  • West-Vlaanderen vs. Oost-Vlaanderen: Motown
  • Limburg vs. Oost-Vlaanderen: Alstublief Alternatief

Voor de gelegenheid en om het belang van de show te benadrukken, waren vanavond ook de gouverneurs van elke provincie uitgenodigd. Bovendien waren ook een aantal 'oude bekenden' uit de vorige afleveringen van de partij om het feest kracht bij te zetten. Onder andere Zornik en Tom Helsen zetten zich zo voor de tweede maal in voor hun provincies. In totaal hebben in de laatste negen weken zo maar eventjes 80 artiesten hun provincie met glans verdedigd.

Hoogtepunten waren talrijk aanwezig. De tot nog toe onbekende Sabrine El Koulali die voor de tweede keer in 'De Provincieshow' de pannen van het dak zong.  Verder was er onze mrs. Glamour in hoogsteigen persoon, Natalia, die haar nieuwe single 'Glamorous' ten berde bracht. Het stel duiven dat Dana Winner als liefdescadeau aan tegenkapitein Luc De Vos schonk. En tot slot niet te missen, waren de gevederde danseressen die charmezanger Christoff had meegetroond.

Tussendoor kwam bij presentator Peter Van de Veire uiteraard de verkleedkriebel weer aan de oppervlakte. Voor een laatste keer dook hij in zijn onmetelijk grote verkleedkoffer om vervolgens als overheerlijke banaan over het decor te huppelen. Voor hem is dit voorlopig zijn laatste televisiewerk.'Wie weet, komt er nog een aanbod. Het smaakt alleszins naar meer,' zo vertelde hij ons. 'Momenteel blijf ik mij focussen op de basis, die ouwe trouwe radio.'

Genomineerd voor de Trofee 2007 van TV-Visie
Peter Van de Veire is bovendien n van de favoriete genomineerden voor de Trofee 2007 van TV-Visie in categorie 'Presentator van 2007'. 'Ik vind dat geweldig. Vorig jaar won ik de 'RadioVisie Trofee'. Dit jaar de Trofee 2007 van TV-Visie winnen zou super zijn.' Zelf zou zijn stem uitgaan naar oude rot in het vak, Bart Peeters. 'Hij is z naturel. Ik zie hem heel graag bezig.' JIJ kan nog nomineren voor de Trofee 2007. Doe het NU!

Als het van het publiek in de studio afhing, won Antwerpen. De kijkers thuis, die voor de gelegenheid het laatste woord hadden, waren het daar volledig mee eens en kenden de provincie het maximum aantal bonuspunten toe aan. En daarmee was de strijd beslecht. Antwerpen eindigde met maar liefst 1220 punten. We wisten kapitein Axel Daeseleire te strikken voor een reactie.

'Het is fantastisch, ik win ook graag. Het was heel nipt met Oost-Vlaanderen. En het was onzeker want je weet niet of de Antwerpenaren wel zullen SMS-en.' Of er nu een groot muzikaal provinciefeest volgt, wist hij nog niet. Maar het zou een leuk idee zijn. De gouverneur, minister Paulus, heeft hem in ieder geval al voorgesteld om een glas te komen drinken. Axel Daeseleire was het daar alvast volmondig mee eens!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers