Amaryllis Uitterlinden eerste BV op vrouwenzender TLC

woensdag 8 juli 2015

Actrice en singer-songwriter Amaryllis Uitterlinden is de eerste Bekende Vlaming die op TLC te zien is. In oktober presenteert zij de eerste lokale productie van TLC in Vlaanderen.

Dit wordt een documentaire die in het teken staat van het thema 'sexual harassment'.

Aanleiding voor de documentaire is de recente commotie over de hashtag #wijoverdrijvenniet. Zijn vrouwen echt 'Juffrouwen Truttenbol', zoals Marc Didden ze noemt, die niet meer kunnen omgaan met een compliment, of is er meer aan de hand? Waarom voelen bepaalde vrouwen zich geïntimideerd door seksueel getinte opmerkingen van mannen en beschouwen anderen het eerder als een compliment? Amaryllis gaat op onderzoek uit en probeert een antwoord te formuleren op deze vragen.

Eerste Vlaamse gezicht van TLC
Amaryllis vindt het een eer om voor TLC aan de slag te gaan: 'Ik ben als artiest altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen de vraag van TLC kwam om samen te gaan werken was ik meteen geprikkeld. De TLC vrouw is sterk, onafhankelijk, intelligent en gevoelig en dat beeld resoneert heel erg met mij. Met TLC ga ik op zoek naar onderwerpen die belangrijk zijn, waar we vragen bij hebben, die ons fascineren. Persoonlijke verhalen die tegelijkertijd universeel zijn. Dit topic is meteen een grote uitdaging en daar hou ik van. Ik kijk ernaar uit om mijn eerste stappen te zetten in de wereld van non-fictie televisie en ik ga het onderzoek aan met grote ogen en een open hart.'

Petra Knoth, Channel Director TLC: 'TLC heeft in de eerste drie maanden een succesvolle start gemaakt en de Vlaamse vrouw weet de zender goed te vinden. Met de Vlaamse documentaire verwachten wij de Vlaamse kijker nog beter te kunnen bereiken en een onderwerp aan te snijden dat controversieel is en tegelijkertijd aan de orde van de dag.'

Biografie
Zangeres en actrice Amaryllis Uitterlinden (1983) was te zien in verschillende musicals en in het theater, maar bij het grote publiek werd zij als Clio bekend in de telenovelle Ella. Amaryllis speelde ook gastrollen in 'Matroesjka's', 'Danni Lowinski' en 'Vermist'. Daarnaast had zij een nauwe samenwerking met zanger Ozark Henry en wonnen ze de Zomerhit 2013 met 'I'm your sacrifice'. Ze speelde vorig jaar de hoofdrol in Brabançonne, de eerste Belgische muzikale langspeelfilm in een regie van Vincent Bal. Momenteel werkt Amaryllis ook aan een nieuw album.

Persbericht TLC
http://www.tlc.nl/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers