'Actua-TV Digitext': Niet de grootste, wel de eerste...

vrijdag 1 juni 2007

Actua-TV bekent...Wij zijn niet de grootste omroep, maar toch, de waarheid heeft haar rechten. Op 19 juni 2006 lanceerde Actua-TV als eerste Vlaamse omroep zijn permanent interactief en digitale programma-concept. Actua-TV Digitext vormt een integraal onderdeel van dat concept en is dus al bijna n jaar te zien op televisie voor de kijkers van Telenet Digitaal.

H


et doet ons plezier dat VT4 vanaf 6 juni start met een eigen concept van Digitext en dat VTM enkele dagen later volgt. Dat bewijst dat Actua-TV al een jaar lang goed bezig is...

Actua-TV gebruikt Digitext onder meer om de persberichten van de politieke partijen als toegevoegde waarde mee te geven aan het nieuws-programma. Verder kan in Digitext ook het volledig programma-aanbod van Actua-TV worden geraadpleegd.

Sedert 19 juni brengt Actua-TV ook dagelijks in Digitext een voting poll op het scherm waarbij de kijker zijn eigen stem kan uitbrengen over een actueel politiek thema. Momenteel kan de kijker kiezen tussen de lijsttrekkers van de komende verkiezingen. De eerste resultaten liegen er niet om:
Maandag 28 mei - W-Vl: Jean-Marie Dedecker (67%) vs Vincent Van Quickenborne (33%)
Dinsdag 29 mei - W-Vl: Hendrik Bogaert (65%) vs Renaat Landuyt (35%)
Woensdag 30 mei: O-VL: Pieter De Crem (61%) vs Karel De Gucht(39%)

Trouwens, Actua-TV is ook de eerste en enige omroep die de plenaire vergaderingen van het Vlaams parlement en de Kamer onverkort en ononderbroken op antenne brengt. Op 12 oktober 2005 ging Actua-TV van start met de live uitzending van de plenaire vergadering van het Vlaams parlement op woensdag. Op 29 juni 2006 volgde de live uitzending van de plenaire vergadering van de federale Kamer van volksvertegenwoordigers op donderdag.

Actua-TV is het eerste digitaal interactief tv-kanaal in Vlaanderen. Niet meer, maar ook niet minder.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers