Acteur Nand Buyl overleden

dinsdag 24 maart 2009

Dinsdagochtend is de Vlaamse acteur Nand Buyl overleden in het UZ van Brussel, dat meldt zijn echtgenote Chris Lomme. De gevierde acteur werd vorige week opgenomen nadat hij een beroerte had gekregen. Nand Buyl werd 86 jaar oud.

Nand Buyl was één van de grootste acteurs én een pionier van de Vlaamse televisie. Bij de start van de Vlaamse televisie werd hij bekend door zijn rol in 'Schipper Naast Mathilde'. Het was bij die opnames dat hij zijn echtgenote, actrice Chris Lomme, leerde kennen.

Later schitterde hij ook in 'Ons Geluk' (vtm) en 'Stille Waters' (Eén). Ook in 'Thuis' speelde hij ondanks zijn hoge leeftijd nog een tijdje mee. In 2005 was hij te zien in de vtm-serie 'De Kavijaks' en een jaar later speelde hij de hoofdrol in de film 'Vidange Perdue'.

Bron: De Standaard


Lees ook:
Vtm eert overleden Nand Buyl met tv-première 'Vidange Perdue'
Eén zendt 'Axel Nort' terug uit naar aanleiding overlijden Nand Buyl
Nand Buyl in ziekenhuis na beroerte

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Enfant Terrible, beursgoeroe, meesteroplichter, econoom, politicus, schrijver, schilder, genie en rebel. Jean-Pierre Van Rossem schopt het met veel branie, lef en een grote mond tot een van de meest besproken figuren van de afgelopen deccenia. Een vloot ferrari's, kastelen, een megajacht, tientallen miljoenen dollars en heel wat vrouwelijk schoon. Hij heeft het in de jaren tachtig en negentig allemaal, maar zijn imperium stortte in en nu is zijn laatste vonnis gevallen. Van Rossem krijgt het laatste woord.

'Van Rossem', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers