7.500 euro boete voor Canvas

woensdag 17 april 2019

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) controleerde de uitzendingen van verschillende televisieomroeporganisaties (15 januari 2019, 17u-23u), waaronder Canvas.

Omstreeks 19.00 uur worden visueel programma-aankondigingen voor Canvas getoond, terwijl auditief het Radio 1-signaal wordt uitgezonden. Zo is er onder andere een sponsorvermelding te horen voor een automerk waarin een promotioneel element zit dat aanzet tot consumptie. De consument wordt rechtstreeks aangespoord om de nieuwe wagen te gaan bekijken en aan te kopen.

De betrokken sponsorvermelding heeft aldus een wervend karakter en spoort aan tot aankoop. Hierdoor beantwoordt de sponsorvermelding niet aan de bepalingen van artikel 2, 41°, van het Mediadecreet.

VRT betwist de inbreuk niet en geeft aan de vaststaande rechtspraak van de VRM met betrekking tot sponsorboodschappen te kennen.

Bij het bepalen van de sanctie houdt de VRM rekening met het feit dat reeds eerder gelijkaardige inbreuken bij VRT werden vastgesteld.

De VRM besluit een administratieve boete van 7.500 euro op te leggen.

Persbericht VRM

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Cassie en Sunny ondervragen de vier mannen die in The Spinney verbleven tijdens de millenniumwissel. Geen van hen lijkt iets verdachts gedaan te hebben tijdens hun aanwezigheid in Middenham. Ondertussen zoekt de rest van het Bishop Street Station-team verder naar aanwijzingen in het oorspronkelijke onderzoek. De pers heeft ondertussen ook haar opwachting gemaakt, nu blijkt dat James ondervraagd is in de zaak rond Hayley Reid.

'Unforgotten', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers