VT4-Digitext pakt uit met spelletjes van Zappware

maandag 5 november 2007

Voortaan kunnen digitale Telenet-kijkers die afstemmen op VT4 ook iDTV-spelletjes spelen. De iDTV-spelletjes werden ontwikkeld door Zappware,de Belgische one-stop shop voor iDTV oplossingen.

Zappware verzamelde de iDTV-spelletjes in een portaal die de naam 'Babalooza' meekreeg. De kijker krijgt toegang tot 'Babalooza' via de VT4-Digitext. Met één druk op de blauwe knop opent een spelletjesportaal met een serie meeslepende iDTV-spelletjes zoals Miner, Sharksweeper, Snowballs, Animal Memory, Bubbles, Bulls Eye en Planet Bloxx. Gezien de spelletjes betalend zijn, helpt een demo de kijker te kiezen. Kijkers opteren voor een dagpas voor 1 spel, een dagpas voor alle spelletjes of een 3-dagenpas voor alle spelletjes. Spelletjesfanaten mogen zich reeds verheugen op regelmatige updates met meer iDTV-spelletjes en meer mogelijkheden.

Zappware's spelletjesservice maakt deel uit van een totaaloplossing voor operatoren/zenders dat 'iView for Broadcasters/Operators' werd gedoopt. Naast een uitgebreide lijst van interactieve diensten biedt het ook een platform aan voor de productie en het onderhoud ervan. 'iView Babalooza' ondersteunt verschillende businessmodellen zoals betaling per spel, maandelijkse abonnementen, en gesponsorde spelletjes.

Dirk Reynders, Manager New Media SBS Belgium: "VT4 staat bekend als een dynamisch televisiestation. Begin juni 2007 lanceerden we onze digitale teletekst. Vandaag is met de integratie van spelletjes een volgende mijlpaal bereikt. We blijven op de ingeslagen weg verdergaan met nog meer aantrekkelijke interactiviteit voor kijker en adverteerder in de nabije toekomst."

Jan Stinissen, CEO Zappware: " We zijn opgetogen met deze eerste implementatie van onze spelletjesportaal 'Babalooza'. Het toont aan dat ons aanbod voor operatoren en zenders vandaag alle belangrijke interactieve diensten omvat. Bovendien laat onze spelletjesservice ook integratie toe van spelletjes van derde partijen, wat zeker internationaal een troef is."

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Enfant Terrible, beursgoeroe, meesteroplichter, econoom, politicus, schrijver, schilder, genie en rebel. Jean-Pierre Van Rossem schopt het met veel branie, lef en een grote mond tot een van de meest besproken figuren van de afgelopen deccenia. Een vloot ferrari's, kastelen, een megajacht, tientallen miljoenen dollars en heel wat vrouwelijk schoon. Hij heeft het in de jaren tachtig en negentig allemaal, maar zijn imperium stortte in en nu is zijn laatste vonnis gevallen. Van Rossem krijgt het laatste woord.

'Van Rossem', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers