Move tegen pesten meest trending video van 2018 op YouTube in BelgiŽ

woensdag 5 december 2018
Foto: Ketnet - © VRT 2018

Ketnet kaapt met het themalied Stip na stip van de Move tegen pesten de eerste plaats weg in YouTube Rewind, de jaarlijkse ranking van de populairste trending video's op YouTube in BelgiŽ. De volledige lijst van YouTube Rewind wordt morgen bekendgemaakt.

De Move tegen pesten is de actie van Ketnet in samenwerking met het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Samen dansen en zingen tegen pesten; de afgelopen jaren was dat dé manier voor kinderen om te tonen dat ze tegen pesten zijn. Met de song Stip na stip riep Tinne Oltmans in 2018 kinderen en jongeren op om op te komen tegen pesten. Ook in 2019 slaan Ketnet en het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Move tegen pesten: STIP IT.


'In 2012 zijn we bij Ketnet begonnen met de Move tegen pesten. Het is ieder jaar opnieuw hartverwarmend om te zien hoe geëngageerd de Ketnetters zijn om 'neen' te zeggen tegen pesten. Dat net de video van de Move tegen pesten de meest trending video in België is, is een krachtig signaal tegen pesten van de Ketnetters, hun ouders, verenigingen en scholen. We zijn dan ook dankbaar voor deze eerste plaats!', aldius Maarten Janssen, Netmanager Ketnet.

'Bij Ketnet omarmen we het mediagebruik van kinderen om onze opdracht waar te maken. We willen naast onze eigen sterke digitale platformen ook aanwezig zijn op de platformen waar ons doelpubliek zich bevindt. Dat we met de video van de Move tegen pesten zo'n mooi resultaat behalen toont aan dat we met Ketnet een sterk digitaal verhaal schrijven', Sam Ickx, digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet.

'Ketnet kaapt met de video 'Move tegen pesten' terecht de eerste plaats weg als meest trending videoclip op YouTube in België in 2018. De vier stippen met boodschap dat pesten helemaal niet oké is en het bijhorende lied gezongen door Tinne Oltmans leefde het voorbije jaar bij heel veel kinderen en werd ook massaal bekeken via YouTube. Daar kunnen we alleen maar blij van worden!', Michiel Sallaets, Communicatie Manager Google/YouTube België.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers