VTM en VRT vieren samen 20 jaar Clouseau

donderdag 4 oktober 2007

Koen en Kris Wauters rijgen met Clouseau al twintig jaar de hits aan mekaar en de popgroep staat sinds jaar en dag voor kwaliteit en succes. Anno 2007 staat de teller van het aantal Clouseau-songs op meer dan 160 en heeft de groep vijftien albums op zijn actief. Dit is zonder meer een uniek gegeven in de Belgische muziekscene en een eerbetoon aan het adres van Clouseau is dan ook op zijn plaats. De openbare en grootste commercile omroep slaan daarvoor de handen in elkaar.

<


STRONG>'Het beste Clouseau-lied', tussen 4 en 25 oktober

Van donderdag 4 tot donderdag 25 oktober gaan En, VTM, Radio 2 en Donna samen op zoek naar de beste Clouseau-song van de voorbije twintig jaar. Dat gebeurt via een grote internetvoting op de websites van de verschillende netten i.s.m. clouseau.be. Op die vijf sites is de volledige lijst van officieel uitgebrachte nummers van Clouseau te vinden. Iedereen kan n stem uitbrengen op zijn favoriete nummer en maakt kans op mooie prijzen. Bij En, Radio 2 en Donna zijn dat tickets voor een intiem Clouseau-concert, bij VTM zijn dat VIP-tickets voor de 'Clouseau 20'-tributeshow.

'De Rode Loper' op En en 'Goudzoekers' op Radio 2 volgen de stemming op de voet en laten vanaf respectievelijk 15 en 22 oktober bekende Vlamingen aan het woord over hun favoriete Clouseaunummer.

Bekendmaking van de top 10 op 26 oktober

Koen en Kris maken samen met Yasmine van 'De Rode Loper' en Guy De Pr van Radio 2 op vrijdag 26 oktober de top tien van de stemming bekend in het programma 'Goudzoekers', tussen 15 en 17 uur op Radio 2. En en VTM brengen 's avonds verslag uit van de bekendmaking in respectievelijk 'De Rode Loper' om 18.10 uur en 'Het Nieuws' van 19 uur.

'Clouseau unplugged' op 15 november

De top tien van de internetstemming vormt de basis van een mooi, intiem 'unplugged' concert van Clouseau op donderdag 15 november op een geheime locatie. Een 200-tal luisteraars en kijkers die via Radio 2, Donna en En hun stem hebben uitgebracht worden daarop uitgenodigd. Radio 2 zendt het concert live uit in 'De grote beer' en op een.be, radio2.be en donna.be kan iedereen het evenement ook bekijken. De web-tv-uitzending blijft de dagen nadien gratis opvraagbaar. En zal rond de jaarwisseling het integrale concert ook op televisie uitzenden.

De rode loper-special op 18 november

'De Rode Loper' brengt op zondag 18 november om 18.10 uur een echte Clouseau-special. Het showbizzmagazine brengt uitgebreid verslag uit van het unplugged-concert van 15 november en haalt bekend Vlaanderen voor de microfoon voor felicitaties aan het adres van Koen en Kris.

'Clouseau 20' op 29 november

De Clouseau-festiviteiten bij VTM gingen al op 19 september jl. van start. Die avond werden Koen en Kris Wauters in de studio in Vilvoorde door collega-muzikanten en artiesten in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet met een uniek concert. In 'Braveau Clouseau' brachten Bart Peeters, Gorki & Isabelle A, Tom Helsen, Th Lau, Natalia, Sandrine, Scala, Will Tura, Udo, Helmut Lotti en Stan Van Samang hun eigen versie en persoonlijke interpretatie van hun favoriete Clouseau-song, die zorgvuldig werd uitgekozen uit het immense repertoire.

Hoe deze artiesten hun Clouseau-song naar hun hand hebben gezet en een persoonlijke touch hebben gegeven, kan de kijker nog tot 22 november 2007 vanop de eerste rij meemaken bij JIM. Elke donderdag volgt VJ Karoline in 'Braveau Clouseau' een andere artiest bij de totstandkoming van zijn/haar eigen versie van de gekozen Clouseau-song en geeft ze een intiem portret van het creatieve proces behind the scenes. Daarnaast blikken Koen en Kris terug op hun carrire of op specifieke periodes uit die mooie tijd.

Maar er is meer. Op donderdag 29 november 2007 programmeert VTM met 'Clouseau 20' een tributeshow pur sang. Aan de hand van uniek beeldmateriaal uit de beginperiode van Clouseau, getuigen van het allereerste uur en samen met onverwachte gasten worden Koen en Kris Wauters meegenomen op een feestelijke trip langsheen een rollercoaster van 20 jaar succes en kwaliteit.

'Clouseau 20' zal het ene moment ludiek zijn, het andere moment ontroerend, maar sowieso onvoorspelbaar en hartverwarmend.

Reacties op de samenwerking tussen En, Radio 2, Donna en VTM

Koen en Kris Wauters zijn opgetogen over de samenwerking tussen de openbare omroep en VTM rond de internetpoll: 'Toen we twintig jaar geleden onze eerste single opnamen, hadden we uiteraard geen flauw idee over wat er nog met Clouseau zou gaan gebeuren. We kregen zoveel meer dan we ooit hadden durven dromen. Twintig jaar later zijn we springlevend, naar ons gevoel stilaan op de top van ons kunnen en nog lang niet van plan om er het bijltje bij neer te leggen!

Het hoeft geen betoog dat we ontzettend gelukkig en vereerd zijn dat zowel En, Radio 2 en Donna als VTM aan deze verjaardag aandacht willen schenken, elk op hun eigen manier. Met veel liefde zullen we proberen om mooie akoestische versies van onze populairste songs te brengen op de drie VRT-netten, en we kijken ernaar uit om op VTM verrast te worden in hun programma rond 20 jaar plaatjes maken. Tot slot zijn we echt blij dat En, Radio 2, Donna en VTM hier naast elkaar zitten op deze persconferentie en dat we de clouseau-poll samen organiseren. Dat garandeert namelijk het enige juiste resultaat, en we voelen ook die samenwerking aan als een extra eerbetoon aan Clouseau: bedankt VRT en VTM!'

Mieke Berendsen, mediamanager bij de VRT:

'We zochten bij de VRT al een tijdje naar een passende manier om de twintigste verjaardag van de eerste Clouseau-single op onze netten te vieren. Toen Koen en Kris ons voorstelden om samen met VTM op zoek te gaan naar de beste Clouseau-song aller tijden waren we dan ook onmiddellijk enthousiast. Een speciale groep verdient immers een speciale samenwerking!'

Jan Segers, programmadirecteur van VMMa:

'20 jaar Clouseau. Dat is het verhaal van de grootste muziekgroep die Vlaanderen ooit gekend heeft. En in die geest is het dan ook heel logisch en fijn dat de twee grootste zenders van Vlaanderen dat verhaal samen vertellen.'

Persbericht VRT en VTM
http://www.clouseau.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers