Nickelodeon en MTV gaan de klok rond uitzenden

dinsdag 31 mei 2011

Inspelend op de doorgedreven digitalisering van het Belgische televisielandschap, breidt MTV Networks BelgiŽ vanaf 1 oktober haar huidige portfolio van kanalen gevoelig uit. Zo zullen de zenders Nickelodeon, Nick Jr., TMF en MTV voortaan allemaal 24/24 beschikbaar zijn in BelgiŽ. Deze uitbreiding via analoge en digitale platformen laat MTV Networks BelgiŽ toe om een nog breder aanbod te gaan aanbieden dat nog nauwer aansluit bij de noden van haar doelgroepen. MTV Networks BelgiŽ verzekert hiermee haar groei op langere termijn.

Nickelodeon, Nick Jr. en MTV zijn vanaf 1 oktober 2011 in Vlaanderen te bekijken als volwaardige 24/24 kanalen via alle analoge en/of digitale platformen. Samen met het lokaal sterke jongerenmerk TMF dat vandaag reeds 24/24 analoog beschikbaar is, beschikt MTV Networks België hiermee over een gevarieerde en geheel op haar doelgroepen afgestemde portfolio.

Deze portfolio zal voortaan een nog beter antwoord gaan bieden op wat kinderen en jongeren verwachten en tegelijkertijd commerciële groeiruimte bieden voor de verschillende zenders in kwestie én dus ook voor MTV Networks België.

MTV
Jongerenzender MTV evolueert in Vlaanderen van het huidig beperkte uitzendschema (20.00 - 5.00 uur) naar een volwaardig 24-uurs kanaal binnen het digitale basisaanbod van zowel Telenet als Belgacom. De zender komt hiermee tegemoet aan de vraag van haar kijkers om ook tijdens de dag te kunnen genieten van het ruime aanbod aan entertainment dat MTV te bieden heeft.

'De digitale penetratie in Vlaanderen zal eind dit jaar meer dan 80% bedragen en tegen eind 2012 oplopen tot meer dan 95%. Dit biedt ons de mogelijkheid om MTV te laten evolueren naar een volwaardige zender, 24u op 24 beschikbaar voor de jongeren en dit binnen een omgeving die hen op het lijf geschreven is: digitaal, interactief en overal beschikbaar', aldus Ides Ticket, VP, Country Manager MTV Networks België.

Nickelodeon
Nickelodeon evolueert in Vlaanderen tot een volwaardig 24/24 kanaal binnen zowel het analoge als digitale televisieaanbod met vanaf 20u TeenNick, een programmering specifiek voor de tienerdoelgroep, afgestemd op hun leeftijd en inspelend op hun leefwereld. Het educatieve peuter- en kleuterkanaal Nick Jr., zal vanaf 1 oktober niet langer beschikbaar zijn binnen het betaalpakket maar wel binnen het digitale basisaanbod van Telenet.

Ides Ticket: 'We zijn ontzettend blij dat Nickelodeon een antwoord kan gaan bieden op de vraag van kinderen naar een volwaardig 24/24 kanaal. Als enige bereiken wij vandaag met onze gevarieerde programmering, alle mogelijke leeftijdsgroepen van kinderen. Van peuters en kleuters over 6 tot 9 jarigen tot tweens (9-12 jarigen) en tieners. Nickelodeon barst vandaag uit zijn voegen en heeft ruimte nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen met een aangepast en verantwoord aanbod voor elke leeftijd.'

TMF
Muziek- en jongerenzender TMF, vandaag reeds 24/24 analoog beschikbaar, blijft meer dan ooit het sterke lokale jongerenmerk binnen de MTV Networks portfolio. In de toekomst zal ook TMF verder evolueren met een aanbod waarbij muziek, interactiviteit en dialoog met de doelgroep, centraal zullen staan.

Franstalig België
Ook in Franstalig België breidt het aanbod gevoelig uit. Hier ontstaan een volwaardig 24/24 Nickelodeon kanaal én een volwaardig 24/24 MTV kanaal binnen het digitale basisaanbod van Belgacom, VOO, Numéricable en Billi. Voor analoge kijkers wordt de Nickelodeon zendtijd in de vooravond met 2 uur verlengd tot 20.00 uur. Dat betekent dat analoge kijkers voortaan MTV kunnen kijken vanaf 20.00 uur.

Persbericht MTV Networks Belgium
http://www.mtv.be
Meer artikels over MTV BE

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: Eťn - © VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers