VRT breidt digitale aanbod 'video op aanvraag' uit

dinsdag 2 oktober 2007

Op 1 oktober heeft de VRT zijn digitale VOA-aanbod (video op aanvraag) vergroot en herschikt. Naast de bestaande abonnementservice Net gemist, voor programma's van de laatste zeven dagen, biedt het nieuwe aanbod Ooit gemist de digitale kijkers de mogelijkheid om op aanvraag en zonder abonnement specifieke programma's te (her)bekijken, zowel recente uitzendingen (laatste zeven dagen) als hedendaagse toppers en nostalgische klassiekers. Ooit gemist is een flexibel en gebruiksvriendelijk VOA-product dat de vroegere Archief-functie combineert met een aanbod van recente programma's.

V


ideo op aanvraag is n van de unieke mogelijkheden van interactieve digitale televisie. De kijkers kunnen uit een ruim aanbod van recente en oudere programma's hun keuze maken en die programma's bekijken wanneer zij dat willen.

Ooit gemist

Vanaf 1 oktober gaan Het archief' en de 'aanvraag per programma' van Net gemist op in het veel ruimere VOA-pakket Ooit gemist. Dat biedt de kijkers de mogelijkheid om zonder abonnement, 'per stuk' en tegen een marktconforme prijs (1 euro per half uur) een brede en gevarieerde waaier van programma's te (her)bekijken.
Ooit gemist bevat programma's van En, Canvas en Ketnet: recente uitzendingen (laatste zeven dagen), populaire toppers uit het recente verleden en nostalgische klassiekers uit het verre verleden. Het gaat om programma's in diverse genres en voor verschillende doelgroepen: fictie, humor, show, lifestyle, reality, kinderprogramma's, enz. Het aanbod wordt regelmatig vernieuwd en kan ook thematische pakketten bevatten: programma's rond 10 jaar Canvas bijvoorbeeld.

Uiteraard blijft het gratis VOA-aanbod van nieuwsprogramma's bestaan. Die dienstverlening past immers in de hoofdopdracht van de VRT: onafhankelijke informatie aanbieden aan zoveel mogelijk mediagebruikers.

Net Gemist blijft

De abonneeservice van Net gemist blijft behouden. Die biedt digitale kijkers een 'all in' formule die hen toelaat tegen een forfaitair abonnementsbedrag onbeperkt programma's van de voorbije zeven dagen te bekijken.
Met Net gemist en Ooit gemist beschikt de VRT voortaan over een ruimer en performanter VOA-aanbod met twee duidelijk afgebakende deelpakketten die zich elk op een specifieke doelgroep richten: VOA met abonnement en VOA per stuk.
Ooit gemist en Net gemist zijn beschikbaar via de digitale platformen van Telenet en Belgacom

VRT Line extensions

Het VOA-pakket van de VRT is een product van VRT Line Extensions. Dat is een afdeling van de VRT die promotionele en commercile activiteiten ontwikkelt en realiseert die afgeleid zijn, m.a.w. 'in de lijn liggen' van de VRT-netten en hun programma's, en die een toegevoegde waarde bieden aan de inhoudelijke opdracht van de VRT. Het gaat daarbij onder meer om evenementen (Flikkendag, Ketnet Freezzz, Wandeldag Radio 2), merchandising (boeken, cd's, dvd's), voorstellingen en dus ook video op aanvraag.

Persbericht VRT

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers