TVvisie op de set van film 'F.C. De Kampioenen'

vrijdag 28 juni 2013

Vandaag werden bij Videohouse in Vilvoorde scènes gedraaid in het Kampioenencafé en in de keuken van Pascale voor 'F.C. De Kampioenen : de film'. De originele decors uit de televisiereeks 'F.C. De Kampioenen' werden met grote nauwkeurigheid nagebouwd, want de decors van de televisiereeks bestaan niet meer.

Na de binnenopnames in Vilvoorde moet nog slechts één opname gemaakt worden in Frankrijk. En dan is de film ingeblikt. De eerste opnames voor de bioscoopfilm vonden plaats in Frankrijk, want de Kampioenen reizen naar het land van onze zuiderburen voor het spelen van een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin. Dit gebeurt op uitnodiging van Tartuffe, een vriend van Boma. De rol van antagonist Albert Tartuffe wordt gespeeld door Mike Verdrengh.

Alle hoofdacteurs van het 21e en laatste seizoen van 'F.C. De Kampioenen' zijn ook in de film te zien. De cast bestaat uit Marijn Devalck, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader, Johny Voners, Loes Van den Heuvel, Ben Rottiers, Ann Tuts, Herman Verbruggen, An Swartenbroeckx, Danni Heylen, Tuur de Weert en Jaak Van Assche. Joyce Beullens kruipt in de huid van Carita, een liftend meisje dat De Kampioenen onderweg oppikken.

Voor het scenario van de film sloegen vier schrijvers de handen in elkaar, Hec Leemans, auteur van de populaire stripreeks van 'F.C. De Kampioenen', actrice An Swartenbroeckx (Bieke) die voor de reeks verschillende scenario’s schreef, Bart Cooreman, één van de scenaristen van de reeks en Johan Gevers, één van de regisseurs van de reeks.

De langverwachte film, gebaseerd op de populaire televisiereeks komt vanaf 18 december in de bioscoopzalen.

Foto: © Roger Mortelmans 2013

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers