Sms-probleem zorgt voor paniek in Sint-Truiden

maandag 1 juni 2009

Problemen voor Tom en Ann van restaurant Bigarreaux uit Sint-Truiden. En dag voor de finale is er een probleem opgedoken met het sms'en vanuit Sint-Truiden en Tienen. Of er gevolgen zijn voor de einduitslag van het programma is nog niet helemaal duidelijk. Vtm overweegt alle Mobistar-sms'jes uit de wedstrijd te halen.

Maan

dag, n dag voor de grote finale van 'Mijn Restaurant!', werd het sms-probleem in Sint-Truiden en Tienen vastgesteld door een deurwaarder. Ondertussen bevestigde ook gsm-operator Mobistar de problemen.

'We kenen de oorzaak nog niet, we onderzoeken dat nog', aldus woordvoerster Patty Verdoodt van Mobistar. Een technische ploeg van Mobistar doet momenteel al het mogelijke om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Update: Ondertussen laat vtm via zijn website weten dat het overweegt om alle Mobistar-sms'jes, dus ook voor restaurant Dell'Anno uit de wedstrijd te weren. Zo zou de sms-wedstrijd opnieuw voor beide partijen eerlijk verlopen. Duidelijkheid is er nog niet, maar daar zal de volgende uren ongetwijfeld verandering in komen. 

In 'Het Nieuws' reageerde Ann zeer emotioneel op de technische problemen. Paratel, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het verwerken van de sms'jes ziet echter geen probleem. 'Het wedstrijdreglement vertelt duidelijk dat enkele de stemmen die aankomen op het Paratel-platform als geldig aanvaard worden, ongeacht technische problemen of overmacht.', aldus Koen Ateunis, technisch directeur van Paratel. Hij benadrukt dat er nog voldoende alternatieven zijn zoals het digitaal stemmen of telefonisch stemmen.

LEES OOK: Sms-probleem Sint-Truiden van de baan, vtm onderzoekt de zaak

Wie wint volgens jou de finale van 'Mijn Restaurant!'?
Sint-Truiden of Kortrijk?
Stem NU in de ultieme poll!


Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Dinsdagavond is 'Mijn Restaurant!'-avond bij vtm: wie wint de finale?
'Bigarreaux in Sint-Truiden wint finale Mijn Restaurant!'
Chaos in Dell'Anno na vertrek keukenteam
Bom ontploft in Kortrijk: keukenteam Dell'Anno stapt op
'Mijn Restaurant!'-finale zorgt voor spanning en stress in Kortrijk
Laatste rechte lijn naar finale 'Mijn Restaurant!'
Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers