Temperamentvolle Gloria stormt 'Familie' binnen

dinsdag 16 april 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Op woensdag 17 april raast er een wervelwind door het bureau van Lars De Wulf (Krt Rogiers) in 'Familie'. Het nieuwe personage Gloria Theunynck onderbreekt de vergadering van de CEO van Fashion om haar beklag te doen over zijn beleid.

Haar abrupte ontslag door besparingen is namelijk een slag in het gezicht. De komst van Gloria gaat dan ook niet onopgemerkt voorbij. Met haar verwelkomt 'Familie' ook actrice Patsy Van der Meeren ('Thuis', 'Danni Lowinski', 'Zone Stad', 'Goesting'), die aan het personage gestalte geeft.


'Gloria is een flamboyante vrouw, met het hart op de tong. Ze zegt tegen iedereen haar gedacht', vertelt Patsy. 'Ze staat positief en met de nodige humor in het leven. Maar wanneer ze na jaren trouwe dienst door Fashion ontslagen wordt, voelt ze dat er haar onrecht wordt aangedaan. En dan komt het temperament in Gloria naar boven.' Patsy staat al enkele maanden op de set van 'Familie'. 'Ik voelde me meteen heel welkom. En het was natuurlijk een blij weerzien met oude bekenden zoals Janine Bischops, Werner De Smedt en Lien Van de Kelder.'

De meeste scènes draaide Patsy de voorbije weken met Gunther Levi, Peter Van den Bossche in 'Familie'. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor Gloria’s ontslag op zich en bekommert zich om haar lot. Hij besluit haar zelf in te schakelen als poetsvrouw bij hem thuis, maar botst ook daar op Gloria’s sterke karakter.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australi. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers