'Liefde voor Muziek' vuurt nieuwe lading hits af

zondag 14 april 2019

'Liefde voor Muziek' maakt zich klaar voor een nieuwe topeditie, de vijfde al. Jan Leyers vat het mooi samen: ''Liefde voor Muziek' is een concept dat tegelijk zo geniaal en simpel is dat je je afvraagt waarom niemand daar ooit eerder aan heeft gedacht.'

'Je neemt 7 muzikanten en vraagt hen: speel een nummer van elk van de collega’s, maar doe er vooral je eigen ding mee', zo zegt Leyers. En dat ze dat doen. Het kleurrijke gezelschap van 6 soloartiesten en een cabaret-duo warmt de stemmen op voor een onvergetelijk muzikaal avontuur.


Laura Tesoro, Ilse DeLange, Stef Kamil Carlens, Bart Kaëll, Kommil Foo, Jan Leyers en Milow trokken dit jaar naar Sevilla om elkaars repertoire te coveren. De artiesten hebben stuk voor stuk hun sporen in de muziekwereld verdiend, zowel op nationaal als op internationaal vlak. De meest uiteenlopende muziekgenres komen dit seizoen aan bod met een verrassende mix van pop, cabaret, country, rock en schlager. De artiesten weten elke song naar hun hand te zetten en toveren de covers meer dan eens om tot nummers die ze zelf hadden kunnen uitbrengen.

Verrassende covers en kippenvelmomenten zijn nu al verzekerd. Dat Liefde voor Muziek heel wat teweegbrengt op muzikaal vlak werd seizoen na seizoen duidelijk. De vorige editie is daar geen uitzondering op. Verover Mij van Niels Destadsbader werd beloond met een Zomerhit en Niels werd ook de grote slokop op de MIA’s. De hits van alle artiesten bestormden de hitlijsten en worden tot vandaag nog live gespeeld op hun concerten.

Ook de artiesten van dit seizoen staan te trappelen op voor muzikaal vuurwerk te zorgen. In de prachtige Hacienda de Orán dompelen ze zich een week lang onder in een warm bad van muziek. De 'keischone' Hacienda spreekt tot de verbeelding van de artiesten. De 'wauws' zijn niet te tellen en Bart waant zich meteen in een film: 'Straks komt Zorro er aan op zijn paard'.

Stef Kamil Carlens brengt Bart Kaëll volledig in vervoering in aflevering 1
In de eerste aflevering staat Bart Kaëll centraal. Voor de artiesten hits genoeg om uit te kiezen. Hits die door iedereen luidkeels worden meegezongen. Zijn schlagergenre wijkt wel af van dat van zijn collega-artiesten en daarom is Bart erg zenuwachtig voor zijn dag. 'Ik hoop dat de ziel van mijn liedjes behouden blijft, maar vooral dat ik me onder controle zal kunnen houden, stemtechnisch, maar ook emotioneel.' De zenuwen doen Bart ook enkele geheimen verklappen. Zoals bijvoorbeeld hoe hij aan zijn artiestennaam is gekomen.

Jan Leyers heeft de eer de avond af te trappen. Hij neemt 'het andere nummer over water' onder handen, De Marie-Louise. Bart kan niet nalaten de grappige ontstaansgeschiedenis van het nummer te vertellen. Hij wist van het origineel onmiddellijk dat het een hit ging worden en denkt hetzelfde van de versie van Jan. Die maakt er een nostalgische westernversie van die Bart onmiddellijk tot tranen beweegt.

Raf Walschaerts ziet zijn broer Mich voor het eerst zenuwachtig, allemaal door de 'Liefde voor Muziek'. Op hun Kommil Foo-wijze heeft Bart 1000 Terrassen in Rome zeker nog niet geserveerd gekregen. Hun doel is Bart eerst te doen lachen en dan te ontroeren met een ode aan de liefde.

Ook Laura Tesoro is een beetje bang, want ze vindt dat haar interpretatie van Sprakeloos – omgedoopt tot Sabotage – wel erg afwijkt van het origineel. 'Dit programma en de opdracht om jullie nummers in mijn kamp te trekken, heeft mij geholpen om te weten wat mijn kamp is', geeft Laura aan.

Stef Kamil Carlens mag dan geen grote prater zijn, een grote zanger is hij des te meer. Hij zet een ongelofelijke versie neer van La Mamadora, één van Barts lievelingsnummers. 'Het kindje wordt terug geboren met een heel nieuwe dimensie', vertelt Bart sprakeloos. Het verhaal achter Mamadora? Bart verklapt het, met een beetje schroom, aan Raf.

Bart en zijn partner Luc Appermont zijn ooit 4 dagen uit elkaar geweest. Na die tragische periode nam hij een lied op: Het Regent In Mijn Hart. 'Ik ga proberen niet te wenen', kinkt het als Bart hoort dat Ilse DeLange een eigen versie van het nummer zal brengen. Zij zingt het op doorleefde country-manier, voor een zeldzame keer in het Nederlands.

Wat Milow met de klassieker Zeil Je Voor Het Eerst heeft gedaan is intussen al op verschillende radio’s te horen. Hij maakte er – samen met Ilse DeLange als backing vocal – een heel intimistische versie van met de titel Sleeping Bag. Een instant zomerhit. Bart zelf sluit zijn aflevering af met Annelies uit Sas van Gent van Louis Neefs, om alle getalenteerde mensen wiens carrière niet echt van de grond komt een hart onder de riem te steken.

'Liefde voor Muziek', maandag 15 april om 20.35 uur op VTM.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 01:27
    Het weer (laat)
    00:05
    Journaallus
  • 23:50
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:00
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 01:20
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 23:25
    BlacKkKlansman
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 01:15
    Stargate SG-1
    00:45
    Geen uitzending
  • 01:00
    Offspring
    01:00
    The Flying Doctors
  • 00:50
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:20
    De Tafel van Gert
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 01:15
    Neighbours: A New Chapter
    00:20
    ER
  • 01:20
    Undercover Boss
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 01:05
    Geen uitzending
    00:35
    Love Island
  • 01:20
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 00:45
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 01:13
    Roger
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 01:15
    De Chalet aan de Semois
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 00:50
    Six Nations
    02:50
    Formule 2
  • 01:20
    Murdoch Mysteries
    01:25
    Vienna Blood
  • 01:17
    Op1
    00:49
    NOS Journaal
  • 01:06
    Ongehoord Nieuws
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach
    00:25
    Sophie & Jeroen