Dubbele startaflevering 'Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond' bij VTM

dinsdag 13 maart 2018

Cupido zal zijn pijlen dit najaar bij VTM wel heel ver moeten schieten: In 'Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond' gaan vijf Vlaamse boeren die in het buitenland wonen op zoek naar de liefde van hun leven, te beginnen met de dubbele startaflevering op zondag 25 maart en zondag 1 april.

Stuk voor stuk zijn het avonturiers die België achter zich lieten en leven en werken in het buitenland op zeer verschillende, vaak wondermooie en tot de verbeelding sprekende locaties in alle uithoeken van de wereld.

Zo is er een boer met een bedrijf te midden van de fantastische natuurpracht van Canada (7334 km). Eentje zocht het gedroomde leven in Australië op (16.375 km). Welke vrouw wil mee genieten van het authentieke en pittoreske Duitsland (549 km)? Of van het feeërieke Noorwegen (1350 km)? En iemand trok naar Zuid-Afrika (13.158 km), nog zo veel meer dan Big Five!

De vijf boeren - die binnenkort worden bekendgemaakt - zijn lang niet allemaal klassieke landbouwers, want zo is er ook een aan de natuur verslingerde honingwijnboer, een stoer ogende maar gevoelige ‘jackaroo’ - cowboy, zeg maar - , een jonge gelukzoeker met een zorgboerderij en een passionele olijfboer voor wie genieten helemaal centraal staat.

Maar hoe succesvol en ondernemend al deze boeren ook zijn, ze hunkeren één voor één naar liefde… Vlaamse liefde. Ze dromen ervan om binnenkort hun hart én land te delen met de vrouw van hun leven. Want al is de passie voor hun job nog zo groot, ze missen iemand uit hun eigen cultuur om mee op te staan, samen de dag gezellig mee af te sluiten, dromen en avonturen te beleven, te delen en herinneringen voor het leven te maken.

Presentatrices Dina Tersago en An Lemmens legden voor de startaflevering maar liefst 73.000 km af en vlogen meer dan honderd uren, om zich onder te dompelen in de leefwereld van de vijf bijzondere boeren. Ze polsten naar hun diepste gevoelens, hun grootste verlangens en hun leven ver weg van ‘hun’ Vlaanderen. Wat bewoog hen ertoe om dit buitenlands avontuur aan te gaan? En welke Vlaamse vrouw hopen ze te leren kennen én te laten overvliegen?

Dina Tersago: 'Het zijn stuk voor stuk echt hele leuke boeren met een avontuurlijk kantje. Toch houden ze van de Vlaamse tradities en die willen ze niet kwijt. Ze leven al een hele tijd in het buitenland, maar hun hart ligt toch ook nog voor een stuk in Vlaanderen. Eigenlijk ontbreekt hen maar één ding: een leuke Vlaamse vrouw om hun geluk mee te delen. Als ik vergelijk met Vlaamse boeren hier, is er eigenlijk weinig fundamenteels verschillend. Buiten de landschappen natuurlijk, we hebben zoveel mooie plekjes gezien! An en ik wisselden regelmatig foto’s uit. Zo konden we beiden meegenieten van de prachtige bestemmingen die we bezochten en zo hoorden we meteen ook hoe het eerste contact met de boeren verlopen was. Ik hoop echt dat er veel vrouwen in hun pen kruipen en deze toffe mannen een brief schrijven. Ze verdienen het zo hard!'

An Lemmens: 'Ik ben enorm blij dat we zo’n leuke, lieve en ja, knappe boeren mogen voorstellen! Het was een echt plezier om hen te leren kennen en op hun boerderij te mogen vertoeven. Was ik geen presentatrice, ik schreef zelf een brief (lacht)! Het feit dat al deze mannen avonturiers zijn die Vlaanderen hebben achtergelaten om soms letterlijk aan de andere kant van de wereld een nieuw leven op te bouwen, spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Net zoals de prachtige omgeving en de adembenemende vergezichten die ik heb mogen aanschouwen. Het valt me ook op dat al deze avonturiers een groot hart hebben, mannen zijn
die graag liefhebben, en verlangen naar een partner met wie ze samen die grote droom kunnen beleven. Ik hoop dat we massa’s brieven gaan ontvangen en dat Cupido over heel de wereld z’n werk kan doen.'

Afspraak voor een kennismaking met de boeren, misschien goed voor de start van een nieuw avontuur, in de dubbele startaflevering van 'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond': zondag 25 maart om 20.00 uur en zondag 1 april om 20.00 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: Eén - © VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers