Zondag in 'Podium Witteman': Wibi Soerjadi, chansonnier Philippe Elan en Fuse

zaterdag 14 december 2019
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2019

Paul Witteman ontvangt klavierleeuw Wibi Soerjadi, chansonnier Philippe Elan, bas-bariton Joris van Baar, pianist Caspar Vos, het Berlage Saxophone Quartet en Fuse.

Meesterpianist Wibi Soerjadi beheerst als geen ander de drie-handen-techniek, een techniek waarmee Franz Liszt grote orkestwerken kon bewerken voor piano solo. Met deze techniek heeft Wibi al menig werk verrassend om weten te toveren. In Podium Witteman speelt hij een primeur: een bewerking van het geliefde tweede concert voor piano en orkest van Sergej Rachmaninov.


Pauls Jonge Held is deze week bas-bariton Joris van Baar. De 23-jarige zanger heeft een voorliefde voor het Engelse romantische lied. Hij zingt het prachtige 'Silent Noon' van Ralph Vaughan Williams, begeleid door pianist Caspar Vos.

Paul Witteman en Mike Boddé introduceren een nieuwe 'Melodie van de Maand': de Aria uit de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. Het Berlage Saxophone Quartet speelt een lumineuze bewerking van dit meesterwerk.

Onze huisband Fuse is in de muziek gedoken van jazzpianist Keith Jarrett, die ooit wereldberoemd werd met The Köln Concert, een concertopname van een improvisatie voor piano solo. Fuse speelt een arrangement van een andere tophit van Keith Jarrett: 'Hourglass Part 2'.

Chansonnier Philippe Elan toert momenteel door Nederland met een symfonieorkest. Op het programma o.a. 'La montagne' van Jean Ferrat, in Nederland beter bekend als Het Dorp. Philippe Elan zingt de originele Franse versie, met Fuse en Mike op piano!

In 'Podium Witteman Extra' kunt u kijken naar een gesprek van Hans Haffmans met Edo de Waart. De 78-jarige dirigent blikt terug op zijn lange internationale carrière. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag rond middernacht en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 15 december van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In Boquete maakt Ben kennis met Andi, Rick en hun zoon Cole uit Oregon. Hij komt te weten waarom ze hun comfortabele leventje in de Verenigde Staten achter zich hebben gelaten om een bijzondere koffieplantage uit de grond te stampen in Panama. En uiteraard leert hij er ook de fijne kneepjes van het koffiebrandersvak.

'Ben Fogle: New Lives in the Wild', om 20.10 uur op Canvas.

Dossiers