Zondag in 'Podium Witteman': Porgy Franssen en Frederick Ballentine

zaterdag 12 januari 2019
Foto: NTR - © Jean Pierre Heijmans 2018

Paul Witteman ontvangt acteur Porgy Franssen, harpist Bess Franssen, tenor Frederick Ballentine, violist Gwendolyn Masin & pianist Nikola Meeuwsen.

Acteur Porgy Franssen is te gast samen met zijn zus, harpiste en zangeres Bess Franssen. Broer en zus groeiden op in een muzikaal gezin met 14 kinderen. Moeder Franssen was zangpedagoog en trad regelmatig op met haar kinderen. In 'Podium Witteman' vertelt Porgy over zijn liefde voor muziek, met name voor Porgy and Bess van Gershwin, de opera waar hij en zijn zus hun naam aan te danken hebben.

De Amerikaanse tenor Frederick Ballentine is een van de gastzangers in een productie van de opera Porgy and Bess van de gebroeders George en Ira Gershwin bij De Nationale Opera. Deze opera over het harde leven van een zwarte straatmuzikant is een unieke mix van jazz en klassieke muziek. In 'Podium Witteman' zingt Ballentine het overbekende It Ain’t Necessarily So.

In Pauls Jonge Helden deze keer de 16-jarige pianist Nikola Meeuwsen. Nikola studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en gaat elke maand naar de beroemde pianoschool in Imola in Italië om les te krijgen van meesterpianist Enrico Pace, die onlangs nog te gast was in 'Podium Witteman'.

De Nederlands-Hongaars-Iers-Zwitserse violist Gwendolyn Masin maakt voor haar project Origin bewerkingen van beroemde stukken voor soloviool en strijkorkest. In 'Podium Witteman' treedt ze op met een ensemble van aanstormend Nederlands strijkerstalent.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23.45 uur en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 13 januari van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers