Zondag in Podium Witteman: Philip Freriks en Nemanja Radulović

zaterdag 8 december 2018
Foto: NTR - © Jean Pierre Heijmans 2018

Paul Witteman ontvangt presentator Philip Freriks, violist Nemanja Radulović, pianist Nathalia Milstein, accordeonist Robbrecht Van Cauwenberghe, pianist Nino Gvetadze en Fuse.

Presentator Philip Freriks is een bekend francofiel. Freriks woont in Parijs en is verzot op de bijzondere geschiedenis van de stad en haar bekende inwoners. In 'Podium Witteman' vertelt Philip Freriks over componist Maurice Ravel, die bij het begin van de Eerste Wereldoorlog stond te popelen om in dienst te gaan maar vanwege zijn tengere postuur werd afgewezen. De Russische pianist Nathalia Milstein speelt een deel uit Ravels Le tombeau de Couperin.

De Frans/Servische violist Nemanja Radulović is naast een briljant muzikant ook een bijzondere verschijning. Radulović speelt dit weekend in het Zondagochtendconcert op Radio4 en komt aansluitend naar onze studio. Hij speelt met Nino Gvetadze muziek van Antonín Dvořák.

In Pauls Jonge Helden deze week accordeonist Robbrecht Van Cauwenberghe. De 23-jarige Vlaming heeft zich gespecialiseerd in het bespelen van de Bajan, de Russische knoppenaccordeon. In 'Podium Witteman' vertelt hij over zijn liefde voor dit instrument.

Fuse duikt deze keer in de liederen van de Franse romantische componist Henri Duparc.

'Podium Witteman Extra'
In 'Podium Witteman Extra' een speciale uitzending over de unieke dirigent, componist en pianist Reinbert de Leeuw. Onlangs ontving hij uit handen van koningin Maxima de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds prijs. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23.45 uur en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 9 december van 18.05 tot 19.05 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers