Zondag in 'Podium Witteman': Pavel Haas Quartet en Daahoud Salim

zaterdag 12 oktober 2019
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2019

Paul Witteman ontvangt zondag in 'Podium Witteman' violist Luna de Mol, het Pavel Haas Quartet, componist en pianist Daahoud Salim en Fuse.

Pauls Jonge Held is een van de grootste opkomende viooltalenten van de Lage Landen: de Vlaamse violist Luna de Mol. Ze is geboren in Gent en studeert in Londen. Een jonge dame met ambitie. In 2018 won ze het Davina van Wely Vioolconcours. Haar grote voorbeeld? Janine Jansen!


Het Tsjechische Pavel Haas Quartet is een van de beste strijkkwartetten van dit moment. Het kwartet blinkt uit in de muziek van zijn landgenoten uit de 19de en 20ste eeuw. In 'Podium Witteman' spelen ze een deel uit het hartverscheurend mooie Tweede Strijkkwartet 'Intieme brieven' van Leoš Janáček.

Huisband Fuse neemt de Spaans Nederlandse componist en pianist Daahoud Salim mee naar 'Podium Witteman'. Daahoud Salim is componist en afgestudeerd als klassiek pianist. Maar hij speelt ook veel jazz! Hij heeft een nieuw stuk voor Fuse geschreven dat bij ons in première gaat.

In aanloop naar de Hart & Zielweek op Radio 4 vertoont 'Podium Witteman Extra' alle afleveringen van 'Hart & Ziel 2018', waarin gewone mensen vertellen over hun bijzondere band met een klassiek muziekstuk. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag rond middernacht en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 13 oktober van 18.10 tot 19.10 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Na een zandstorm tijdens een missie op Mars blijft astronaut Mark Watney alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met de aarde om te laten weten dat hij nog leeft. Mark weet dat zijn levensvoorraden schaars zijn en dat de beschadigde machine of de genadeloze omgeving hem waarschijnlijk fataal zullen worden. Toch geeft hij niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn wilskracht neemt hij de ene uitdaging na de andere aan.

'The Martian', film uit 2015 met oa. Matt Damon en Kate Mara, om 21.40 uur op VTM.

Dossiers