Zondag in 'Podium Witteman': Lenneke Ruiten & Wolfert Brederode & Pynarello

zaterdag 4 mei 2019
Foto: NTR - © Jean Pierre Heijmans 2018

Paul Witteman ontvangt sopraan Lenneke Ruiten en pianist Thom Janssen, jazzpianist Wolfert Brederode, percussionist Joost Lijbaart en het Matangi Quartet, fluitist Joséphine Olech en pianist Sélim Mazari, glazendraaier Rogier Kappers, zangeres Maria Mendes, fluitist Werner Janssen, bassist Frans van der Hoeven, drummer Marcel Serierse, en rebellencollectief Pynarello!

Sopraan Lenneke Ruiten is als internationale veelgevraagde operaster een drukbezet mens. Lenneke was in 2015 een van de eerste grote gasten in 'Podium Witteman'. Haar carrière zat toen enorm in de lift. Hoe is het haar sindsdien vergaan? In 'Podium Witteman' zingt ze samen met pianist Thom Janssen.


In Pauls Jonge Helden deze week fluitist Joséphine Olech. Zij is sinds 2017 eerste fluitist van het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Op 31 maart j.l. won ze in Denemarken de Carl Nielsen International Competition, een van de belangrijkste fluitconcoursen van de wereld. Ze treedt op met haar vriend, pianist Sélim Mazari.

Jazzpianist Wolfert Brederode en percussionist Joost Lijbaart  toeren samen met het Matangi Quartet door Nederland met het programma Ruins & Remains. De muziek voor dit programma schreef Wolfert Brederode als een meditatie op de Eerste Wereldoorlog: over de veerkracht van de mens na de verschrikkingen van een oorlog.

Het rebellencollectief Pynarello heeft dit voorjaar weer een nieuw project. Dit keer gaat het jeugdige orkest op tournee met de Vierde Symfonie van Beethoven. Niet de bekendste symfonie uit Beethovens monumentale cyclus, maar de favoriete symfonie van menig hedendaagse componist!

Mike Boddé heeft een lekkere zomersamba geschreven voor zangeres Maria Mendes. Verder spelen mee fluitist Werner Janssen, bassist Frans van der Hoeven en drummer Marcel Serierse.

En Floris Kortie stort zich op het fenomeen van het glasorgel. 'Glazendraaier' Rogier Kappers komt spelen.

In 'Podium Witteman Extra' deze week de befaamde Derde Symfonie van Beethoven uitgezonden. Deze symfonie is de favoriet van menig dirigent. In deze uitvoering horen we het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23.45 uur en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 5 mei van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Een Frisse Start met vtwonen' (foto: Vitaya - © DPG Media 2019)

Nick en Stig zijn al elf jaar samen en klaar voor een volgend hoofdstuk in hun leven. Het koppel heeft jarenlang in het buitenland gewoond en heeft nu besloten om zich te settelen in België. Sieg helpt mee met de verhuis naar hun nieuwbouw, terwijl Ozanne en Guillemine er een warme thuis van maken.

'Een Frisse Start met vtwonen', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers