Zondag in 'Podium Witteman': Edgar Moreau, Caspar Vos, Jelmer de Moed en Rik Kuppen

zaterdag 23 maart 2019
Foto: NTR - © Jean Pierre Heijmans 2018

Paul Witteman ontvangt de Franse cellist Edgar Moreau, pianist Caspar Vos, klarinettist Jelmer de Moed en pianist Rik Kuppen, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Fuse.

De Franse cellist Edgar Moreau gooit internationaal hoge ogen met een opname van het Celloconcert van de Oostenrijkse componist (en pianist!) Friedrich Gulda. Dit bijzondere stuk voor cello en blazers heeft een aanstekelijke mix van jazz en klassiek. In 'Podium Witteman' speelt Moreau dit stuk met de Marinierskapel der Koninklijke Marine.


In Pauls Jonge Helden deze week klarinettist Jelmer de Moed en pianist Rik Kuppen. De Moed en Kuppen vormen sinds een tournee door Mexico een vast duo. In 'Podium Witteman' spelen ze een van de Fantasiestücke van Robert Schumann.

De Nederlandse pianist Caspar Vos komt muziek spelen van Frederic Mompou. Hij wil een lans breken voor deze Catalaanse componist, die een meester was van de verstilde muziek.

Fuse speelt deze keer muziek van de Amerikaanse componist Bryce Dessner. Dessner is  gitarist in de rockband the National, maar is nu tevens een veelgevraagde componist! Fuse speelt een eigen bewerking van Dessners Aheym, voor strijkkwartet.

'Podium Witteman Extra' is gewijd aan de immens populaire Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Wat is de kracht van zijn muziek? Emma van der Schalie spreekt onder meer met jonge muzikanten die zich door Einaudi laten inspireren. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23.45 uur en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 24 maart om 18.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers