Yvonne Keuls, Hannes Wallrafen e.a. in 'Kunststof Radio'

zondag 18 maart 2018

De uitzending van maandag staat geheel in het teken van de tweejaarlijkse Ida Gerhardt PoŽzieprijs. De genomineerden zijn Martijn den Ouden voor zijn bundel 'Een kogelvrije zomer', Charlotte van den Broeck met 'Nachtroer' en de onlangs overleden Menno Wigman die 'Slordig met geluk' schreef.

 

 

De winnaar wordt zaterdag 17 maart bekend gemaakt.
Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 20 maart: Yvonne Keuls, schrijver
‘Zoals ik jou ken, ken jij mij’ is het nieuwe boek van schrijver Yvonne Keuls, dat met name gaat over de bijzondere vriendschap tussen haar en de overleden schrijver Hella Haasse. Het is een intrigerend verhaal over Indische wortels, schrijverschap en loyaliteit, maar geeft ook een kijkje in de televisiewereld en literaire wereld van de jaren zestig en zeventig. Keuls schreef eerder onder andere ‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’ en haar debuut ‘Jan Rap en zijn maat’ en ontving in 2012 de Cultuurprijs van de stad Den Haag voor haar hele oeuvre.
Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 21 maart: Gemeenteraadsverkiezingen
In gesprek met verschillende journalisten over lokale politieke journalistiek.
Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 22 maart: Hannes Wallrafen, fotograaf
Internationaal befaamd fotograaf Hannes Wallrafen werd in 2004 op 52-jarige leeftijd blind. Wat volgde was een periode van grote wanhoop maar ook een ontdekkingstocht. Kun je zien met je oren of met je handen? Hij ontdekte hoe hij beelden kon uitdrukken in geluid en werd audiograaf. In het zojuist verschenen boek ‘De Blinde Fotograaf’ vertelt Wallrafen over zijn jeugd, zijn carrière als fotograaf en over zijn leven nadat hij blind werd.
Presentatie: Petra Possel

'Kunststof Radio', maandag 19 t/m donderdag 22 maart tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Professor T.' (foto: Eťn - © VRT 2018)

Nieuwe bewijsstukken zorgen ervoor dat de cold case van de zelfmoord van de vader van professor T. wordt heropend. De speurders van de FGP Antwerpen twijfelen er nu openlijk aan of het wel om zelfmoord gaat. Professor T. beseft langzaam dat hij al heel zijn leven herinneringen aan die bewuste dag heeft verdrongen. Samen met psychiater Helena Gijselbrecht zal hij proberen in zijn onderbewustzijn te gaan graven om de waarheid te ontdekken. En die waarheid zou wel eens verbijsterend kunnen zijn.

Het slot van 'Professor T.', om 21.40 uur op Eťn.

Dossiers